Home Nieuws Mart van den Heuvel uitgesproken: ‘Ik ben teleurgesteld in Mark van Bommel’

Mart van den Heuvel uitgesproken: ‘Ik ben teleurgesteld in Mark van Bommel’

3618
0

Mart van den Heuvel heeft zich voor PSV begrippen stevig uitgesproken over het ontslag en de persoon Mark van Bommel.

Is het een geïnitieerd interview geweest waarbij min of meer is afgesproken dat Mart van den Heuvel namens PSV een duit in het zakje doet over de persoon Mark van Bommel en de sfeer op de club onder diens leiding of is het een interview zoals het moet zijn en vanuit het hart gesproken?

We gokken natuurlijk op het laatste. Van den Heuvel is toch wel beschadigd door Mark van Bommel, kunnen we voorzichtig concluderen. De ras PSV’er heeft zijn laatste seizoen als teammanager bij PSV achter de rug en sluit daarmee een aanzienlijk tijdperk uit zijn leven af: de voormalig fysiotherapeut was ruim veertig jaar zeer intensief bij PSV betrokken. In gesprek met het magazine De PSV-supporter laat van den Heuvel weten hoe hij tegen de hele situatie aan kijkt.

Mark van Bommel werd in december ontslagen en botste voor die tijd al een aantal keer met Van den Heuvel, zo werd eerder bekend. “Kijk, het zat zo. Mark wou alles in de hand houden. En dat is simpelweg onmogelijk. Zelfs een trainer met heel veel ervaring kan dat niet”, zegt de PSV’er, die de uiteindelijk ontstane conflicten ‘onvermijdelijk’ noemt. “Met mij, maar ook met bijvoorbeeld de medische staf. Én met de spelers”, benadrukt van den Heuvel.

Het vertrek en het ontslag van Mark van Bommel heeft sporen nagelaten bij Van den Heuvel, die komend seizoen wordt vervangen door oud-doelman Bas Roorda. “Ja, ik ben wel teleurgesteld in Mark, vooral omdat ik hem al heel lang ken”, klinkt het. “Ik had verwacht dat ik hem wel zou kunnen helpen, maar dat bleek niet het geval. Zelfs z’n schoonvader, Bert van Marwijk, kon hem niet meer bijsturen, niet meer rustig houden.”

De beide PSV iconen hebben elkaar niet meer gesproken na het ontslag van Van Bommel. Van den Heuvel zou echter graag het een en ander uit willen spreken. “Waarom ik volgens hem weg had gemoeten. Mark wilde een staf om zich heen met dezelfde denkwijze, die het altijd met hem eens is. Ik ben van mening dat dat niet altijd kan”, aldus Mart van den Heuvel over Mark van Bommel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here