Home Nieuws Mart van de Heuvel spreekt over zegereeks PSV: ‘Je loopt vroeg of...

Mart van de Heuvel spreekt over zegereeks PSV: ‘Je loopt vroeg of laat tegen teleurstelling aan’

890
0

Mart van den Heuvel. Zelden in het nieuws en zelden op de voorgrond maar oh zo belangrijk voor PSV.

Mart van den Heuvel is een boegbeeld van de club. De voormalig teammanager deed enkele jaren geleden een stapje terug bij PSV maar geldt nog altijd als de verbinder van de club. De teammanager is al ruim drie decennia werkzaam bij PSV en weet als geen anders dat een seizoen gepaard gaat met ups en downs. En dus denkt de oer-PSV’er dat de ploeg van Peter Bosz een keer tegen een zeperd aan kan lopen.

Of een nederlaag in het verschiet ligt zullen we moeten afwachten maar het huidige PSV, wellicht het beste PSV van de afgelopen tien jaar, kan haar zegereeks in Enschede, Rotterdam en/of Alkmaar zomaar voortzetten. Hoe kijkt Van den Heuvel naar het huidige PSV? In gesprek met AD Sportwereld laat de PSV’er zijn licht schijnen op de jaren bij de club die hem zo veel gegeven heeft.

Van den Heuvel was in 1988, het jaar waarin PSV zowel landskampioen werd, de beker won en de Europa Cup I-winnaar pakte, verzorger bij de club. In 2019 was hij erbij toen Mark van Bommel dertien keer op rij wist te winnen en vijf jaar later loopt hij nog steeds rond op De Herdgang, inmiddels als spelersbegeleider van de club.

“Het zijn mooie getallen, maar trek er niet te veel conclusies uit”, vertelt Van den Heuvel in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb zulke gekke dingen gezien in de competitie, allerlei wendingen of onverwachte zaken.”

Het kan in de voetballerij heel snel lopen, verwijst Van den Heuvel naar het succesjaar 1988. Van dichtbij zag hij hoe PSV in de voorbereiding nog alles verloor en vol chagrijn aan het seizoen begon. “Het liep echt voor geen meter en ineens was de ene na de andere overwinning daar. Dat soort dingen kun je niet altijd verklaren. Hoe reageer je als team op tegenslagen? Je loopt vroeg of laat een keer tegen een teleurstelling aan, maar het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat.”


Vorig artikelVerwachte opstelling tegen RC Lens: Peter Bosz start met Guus Til, Saibari en Tillman reserve
Volgend artikelPeter Bosz deelt unieke data in voorbereiding op Lens na het spelen van een ‘oefenwedstrijd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in