Home Nieuws Forse kritiek voor PSV opleiding: ‘Marokkaanse spelers moet je hard aanpakken, maar...

Forse kritiek voor PSV opleiding: ‘Marokkaanse spelers moet je hard aanpakken, maar PSV ziet ze als prinsjes’

2295
0

Er is en blijft veel te doen rond Mohammed Ihattaren. De jonge middenvelder staat in het middelpunt van de belangstelling maar krijgt ook bakken kritiek te verwerken.

De vraag stellen is deze ook beantwoorden maar waar is het nu precies misgegaan met en rond Ihattaren? Aad de Mos, niet vies van conclusies trekken, denkt er het zijne van. De Hagenaar heeft de moed al opgegeven wat de toekomst van Ihattaren aangaat. De Mos slaat om zich heen maar wijst naar PSV als schuldige. “In het voortraject is te veel fout gegaan”, wijst de Mos naar de begeleiders op en rond de Herdgang.


Ihattaren krijgt kritiek uit alle hoeken. Zo ook van zijn oud-ploeggenoot Afellay, wat de Mos weer goed kan begrijpen. De Utrechter verwijt Ihattaren er niet alles aan te doen. “Hij moet beseffen dat hij slecht bezig is”, was Afellay bij de NOS hard voor Ihattaren.

Aad de Mos denkt te weten waar het gedrag van Ihattaren vandaan komt. heeft wel een verklaring. “Heel simpel. In het voortraject is te veel fout gegaan. Dat wil zeggen: in de elftallen 14 tot 18 jaar, waarin bij PSV lang veel CIOS-jongens rondliepen als trainers. Daarvan is Ihattaren het slachtoffer geworden”, aldus een niets ontziende Aad de Mos tegen AD Sportwereld.