Home Nieuws Mark van Bommel wint eerste prijs | Van Marwijk wijst naar PSV

Mark van Bommel wint eerste prijs | Van Marwijk wijst naar PSV

5031
0

Mark van Bommel heeft zijn eerste prijs als trainer binnen. De Belgische Bekerfinale werd een glansrijke overwinning voor het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel.

De veroverde beker betekent veel voor de stad, de fans en de club, die na jaren in de marge te hebben gespeeld op weg lijkt naar een periode vol succes. De eerste aanzet hiertoe was de Belgische Bekerfinale, die eenvoudig werd gewonnen. En dus is Mark van Bommel hot in Antwerpen want de titel van Belgie is ook nog binnen handbereik.

Van Bommel is prima op zijn plek in Antwerpen en lijkt na eerdere jaren van tegenslag nu op weg naar nog meer glorie. Dit tot groot genoegen van vele PSV fans, die Mark van Bommel nog altijd als PSV icoon beschouwen. En terecht. De ex-international kreeg als trainer moeilijke dossiers op zijn bord bij zowel PSV als VfL Wolfsburg. Schoonvader Bert van Marwijk ziet nu in Antwerpen een trainer met meer rust en zelfvertrouwen aan het werk. Van Marwijk trekt vergelijkingen met de periode in Eindhoven en in Wolfsburg.

‘Het trainerschap is sowieso een ervaringsvak. Maar je moet wel zorgen dat je een snelle leerling bent, anders loop je het risico dat je loopbaan beschadigd raakt. Mark heeft veel geleerd van zijn eerste twee jobs. Staat er nu ook echt anders in dan voorheen. Ik vind hem wat relaxter. En denk dat hij daardoor ook een betere trainer is geworden.’

Als adviseur bij PSV maakte Van Marwijk van nabij mee hoe Van Bommel ten onder ging bij de club waarmee hij vergroeid leek. ‘Mark wilde te snel. Maar achteraf had hij wél gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Maar zijn handelswijze heeft hem wel deels de kop gekost. In elke organisatie krijg je na verloop van tijd dat mensen hun eigen wereldje creëren en dat proberen te behouden, uit te breiden het liefst. Als je dat wilt doorbreken, dan is dat best wel moeilijk’, wijst van Marwijk naar PSV.

De breuk die Toon Gerbrands met Mark van Bommel wist te veroorzaken viel ook bij sommige analisten niet bepaald goed. Zo was Johan Derksen bepaald niet te spreken over het besluit van Gerbrands. Van Marwijk zegt daar over:

‘Mark wilde verder professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Hij heeft dat zelf ook niet altijd handig aangepakt. Hij had met sommige situaties wel wat vriendelijker om kunnen gaan, zal ik maar zeggen.’

Van Bommel was in ieder geval vastbesloten zich te revancheren en doet dat nu bij Antwerpen. Geen lange neus maken nu, zou Van Marwijk hem adviseren. ‘De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg’, aldus Bert van Marwijk.


Vorig artikelOpmerkelijke woorden | Van Hanegem slaat de plank mis: ‘Luuk de Jong is niet zo’n bijzondere kopper’
Volgend artikelOok Ziggo analisten zetten Joey Veerman op de troon: ‘Hij is toch drie klassen beter’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in