Home Nieuws Mark van Bommel verdient alle steun: ‘Roepen dat Van Bommel weg moet, doe ik...

Mark van Bommel verdient alle steun: ‘Roepen dat Van Bommel weg moet, doe ik niet’

146
0

Een flink deel van de PSV fans is ver klaar met Mark van Bommel en de vraag is of dit wel gerechtvaardigd is? Op sociale media gaat de PSV fan flink los over de prestaties van PSV onder Mark van Bommel.

De situatie is immers te vergelijken met het najaar van 2013 toen Phillip Cocu zich in eenzelfde situatie bevond. Ook Cocu kreeg als clubicoon meer tijd en ruimte maar vooral hulp om het tij te keren. Guus Hiddink werd gepolst en er werden wat accenten verlegt. PSV begon de wedstrijden weer te winnen en werd het seizoen erna landskampioen.

Mark van Bommel verdient als clubicoon de volledige steun van de fans en de achterban. De coach heeft immers bewezen dat hij de kwaliteiten heeft om PSV te laten voetballen. De eerste seizoenshelft van jaargang 2018-2019 was immers meer dan prima te noemen.

Her verval vanaf januari 2019 daarentegen is zorgelijk te noemen maar Mark van Bommel heeft de kwaliteiten en het karakter om het tij weer te keren. PSV heeft daarnaast gewoon een sportief probleem met een excellerend Ajax. De Amsterdamse ploeg lijkt deze jaargang een maatje te groot en heeft de zaken goed op orde. Maar ook die situatie kan zich weer keren. Het zou Mark van Bommel sieren een sterke persoonlijkheid als Guus Hiddink om advies te vragen opdat de coach de gezichten weer dezelfde kant op krijgt en er bijvoorbeeld weer gewerkt kan gaan worden aan automatismen met een vaste kern spelers. De selectie wist immers precies waar men aan toe was in de eerste helft van seizoen 2018-2019.

Naast PSV Inside staat ook De supportersvereniging van PSV pal achter Mark van Bommel. Dat stelt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV.

“Van het verval zijn wij ook geschrokken maar roepen dat Van Bommel weg moet, doe ik niet”, zegt Timmermans over de crisis tegen het Eindhovens Dagblad. “Het is ook gewoon pech dat nu net je beste spelers geblesseerd zijn. Het maakt wel pijnlijk duidelijk dat de selectie niet breed genoeg is. PSV moet het hebben van boerenslimheid om de concurrentie met Ajax aan te gaan.”

Timmermans bestrijdt dat PSV het momenteel aflegt vanwege de financiële slagkracht van rivaal Ajax. “Dat ze in Amsterdam meer geld hebben, zegt niet zoveel. De afgelopen vijftien jaar had Ajax ook een grotere begroting, maar toch werd PSV vaker kampioen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here