Home Nieuws Mark van Bommel verdient alle steun als trainer van PSV

Mark van Bommel verdient alle steun als trainer van PSV

208
0

Mark van Bommel en PSV bevinden zich in een zeer slechte fase en het verval wat in januari 2019 is ingezet lijkt niet te stoppen. 

Een flink deel van de fans is helemaal klaar met de trainersloopbaan van Mark van Bommel bij PSV.  De vraag is of dit wel gerechtvaardigd is? Op sociale media gaat het gros van PSV fans flink los over de prestaties van PSV onder Mark van Bommel.

PSV Inside staat nog altijd vierkant achter Mark van Bommel maar vindt wel dat er zaken moeten veranderen door per direct een aanpassing in de technische staf te doen. In dat kader zou de hulp van een ervaren vakman als Guus Hiddink meer dan welkom zijn.

De situatie is immers te vergelijken met het najaar van 2013 toen Phillip Cocu zich in eenzelfde situatie bevond. Ook Cocu kreeg als clubicoon meer tijd en ruimte maar vooral hulp om het tij te keren. Guus Hiddink werd gepolst en er werden wat accenten verlegt. PSV begon de wedstrijden weer te winnen en werd het seizoen erna landskampioen.

Mark van Bommel verdient als clubicoon de volledige steun van de fans en de achterban. De coach heeft immers bewezen dat hij de kwaliteiten heeft om PSV te laten voetballen. De eerste seizoenshelft van jaargang 2018-2019 was immers meer dan prima te noemen.

Her verval vanaf januari 2019 daarentegen is zorgelijk te noemen maar Mark van Bommel heeft de kwaliteiten en het karakter om het tij weer te keren. De coach is daarentegen wel een eigenwijs persoon en het vele gewissel in de opstelling doet geen enkel elftal goed. Wie anders dan Guus Hiddink zou Mark van Bommel moeten kunnen bijstaan?

PSV heeft daarnaast gewoon een sportief probleem met een excellerend Ajax. De Amsterdamse ploeg lijkt deze jaargang een maatje te groot en heeft de zaken goed op orde. Maar ook die situatie kan zich weer keren. Het zou Mark van Bommel sieren een sterke persoonlijkheid als Guus Hiddink om advies te vragen opdat de coach de gezichten weer dezelfde kant op krijgt en er bijvoorbeeld weer gewerkt kan gaan worden aan automatismen met een vaste kern spelers. De selectie wist immers precies waar men aan toe was in de eerste helft van seizoen 2018-2019.

PSV is geen club waar snel koppen rollen maar de club zal de situatie de komende weken goed moeten managen om een nog grotere crisis te voorkomen. Aanstaande zondag is wat dat betreft een belangrijke wedstrijd als PSV op bezoek gaat bij FC Emmen. In Drenthe zal de ploeg een reactie moeten geven zodat de PSV directie kan waarnemen dat de selectie nog volledig achter de trainer staat.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here