Home Nieuws Mark van Bommel steunt Mo Ihattaren: ‘Op zijn zeventiende was hij de...

Mark van Bommel steunt Mo Ihattaren: ‘Op zijn zeventiende was hij de beste van het veld tegen Ajax’

3308
0

Mark van Bommel heeft nog altijd vertrouwen in de terugkeer van Mo Ihattaren. Van Bommel is de enige trainer geweest waaronder Ihattaren wist te presteren.

En dus spreekt de clubloze trainer zijn steun en vertrouwen uit in Mohamed Ihattaren. “Dit is een goede stap voor Mo, ik denk dat hij bij John Heitinga goed tot zijn recht komt”, zegt Van Bommel in De Telegraaf. “Dat Mo zelf aangaf graag bij Jong Ajax te willen beginnen, zegt ook iets over hem, hè?” De 79-voudig international ziet dat het ‘absoluut niet allemaal goed is geweest’ wat Ihattaren de afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan, maar vindt het veel te voorbarig om conclusies te trekken. “Hij is negentien jaar, dan mag je hem toch niet afschrijven?”

“Nog niet zo lang geleden wilde iedereen dat hij voor Oranje zou uitkomen”, vervolgt Van Bommel, die een uitstekende relatie had met Ihattaren. Even speelde er zelfs dat Wolfsburg de middenvelder zou overnemen van PSV maar zaakwaarnemer Raiola besliste anders. Van Bommel blikt terug: “Op zijn zeventiende was hij de beste van het veld tegen Ajax, hij zou meegaan naar het EK. Iedereen praat over Ihattaren. Ik denk omdat iedereen beseft dat het hier om een uitzonderlijke speler gaat, die in een uitzonderlijke situatie is terechtgekomen.”

Van Bommel zegt over de toekomst van de middenvelder en Heitinga: “Hij heeft zelf op topniveau gevoetbald en begrijpt de karakters en gevoelens van spelers. Dat Marc Overmars hem oppikt, vind ik te prijzen en getuigt van visie. Ik vind dit een heel slimme zet van hem. En ik ken Erik ten Hag niet persoonlijk, maar van hem hoor je dat hij goed met spelers kan omgaan. Het allerbelangrijkste is dat Mo weer aan trainen toekomt met een groep, fit wordt en wedstrijden gaat spelen. Want dat-ie kwaliteiten heeft, staat buiten kijf”, besluit Van Bommel.


Vorig artikelGeen transfers maar wel aanvallende versterkingen in de vorm van terugkeer Madueke, Vinícius en Zahavi
Volgend artikelZaakwaarnemer tevreden over aanpassing Veerman: ‘Vanuit PSV kun je hele mooie stappen zetten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in