Home Nieuws Mark van Bommel serieus in beeld als hoofdtrainer bij AC Milan: ‘Ze...

Mark van Bommel serieus in beeld als hoofdtrainer bij AC Milan: ‘Ze willen hem graag hebben’

434
0

Het was een enigszins tegenstrijdig bericht; Mark van Bommel is serieus in beeld om hoofdtrainer te worden van AC Milan maar de kans is toch klein dat de Limburger de positie krijgt toebedeeld.

Aldus Martijn Krabbendam van Voetbal International. De Feyenoord watcher meldde maandagavond dat de bij PSV ontslagen van Bommel en toch nog relatief onervaren trainer, op een serieuze lijst in Milaan staat.


Het heeft natuurlijk ook van doen met de goede contacten van Mino Raiola bij AC Milan en Raiola is op zijn beurt weer zaakwaarnemer van van Bommel. Het is anno 2020 een trend om jonge onervaren trainers hoofdtrainer te maken.

Door heel Europa worden jonge onervaren trainers met weliswaar Eem grote staat van dienst als voetballer, nu als trainer aangesteld. Zo werd van Bommel bij PSV de hoofdverantwoordelijke na slechts een jaar als trainer van de A1 te hebben gefungeerd en werd generatiegenoot Arne Slot bij AZ voor de leeuwen gegooid. Bij Chelsea kreeg Frank Lampard de leiding en zo zijn er meer clubs die jonge onervaren trainers voor de leeuwen gooien.

In Milaan hebben ze hier wel erg slechte ervaringen mee want eerder sneuvelden Gattuso en Seedorf als trainer van de hoofdmacht dus een nieuwe periode met Mark van Bommel aan het roer lijkt op voorhand niet kansrijk, hoe getalenteerd de oer PSV’er ook is.

“De interesse van AC Milan in Van Bommel is wel heel serieus”, laat Krabbendam weten bij Veronica Inside. “Het probleem is alleen dat het via allerlei agenten gaat en niet via Mino Raiola, maar dat is wel de voorwaarde voor Van Bommel om daar te gaan werken. Ze willen hem graag hebben.”

Volgens de VI-verslaggever is er nog een ander probleem. “Die eigenaren klikken niet zo met Maldini, de technisch directeur. Die wil eigenlijk meer macht, maar dat vinden die eigenaren niet zo’n goed idee. Hoewel die interesse serieus is, denk ik niet dat hij het gaat doen. Het is daar veel te onrustig om er nu in te stappen.”

Ralf Rangnick moet het technische beleid gaan uitstippelen bij de gevallen Italiaanse grootmacht. De manier waarop de Duitser werd benaderd, leidde al tot woede bij Maldini, die dreigt te vertrekken. Het is en blijft onrustig bij AC Milan, waar het ook nog niet duidelijk is of Zlatan Ibrahimovic door zal gaan zal als speler.


Facebook Comments Box