Home Nieuws Mark van Bommel over situatie in Antwerpen: ‘Meer rugdekking dan bij PSV’

Mark van Bommel over situatie in Antwerpen: ‘Meer rugdekking dan bij PSV’

627
0

Mark van Bommel heeft in gesprek met de Telegraaf uitgesproken het prima naar zijn zin te hebben in Antwerpen. De trainer werkt prettig samen met Marc Overmars en geniet van het vertrouwen dat hij krijgt op de Bosuil.

Van Bommel zegt tegen de Telegraaf ook dat hij veel rugdekking krijgt van zijn eigenlijke baas, Marc Overmars. De trainer van Royal Antwerp FC haast zich wel om te verduidelijken dat hij bij PSV ook veel rudekking kreeg maar dat op een gegeven moment stopte. En dus luidt de vraag vanuit Telesport: Krijg je hier meer rugdekking dan bij PSV?

“Ja, absoluut. Bij PSV had ik dat gevoel overigens ook, tot een bepaald moment. We weten waar we samen aan begonnen zijn. Het is niet zo dat ik garanties heb, maar ik vind het belangrijk dat we alles openlijk met elkaar kunnen bespreken. Marc ziet bijna alle trainingen en praat ook veel met spelers. Tijdens ons eerste onderhoud kreeg ik een heel goed gevoel. Marc stuurde mij een bericht: ’Heb je zin in een voetbalgesprek?’. Ik stuurde terug: ’Ja, is goed’. Hij zei alleen: ’Vanavond’. Toen hebben we direct over heel veel dingen gesproken.”

Van Bommel blikt nog eens terug op zijn ontslag in Eindhoven en in Wolfsburg. “Je moet ook kijken naar de situatie van een club op dat moment. Ik wilde bij PSV te veel, te snel en de organisatie moet ook meegroeien. Bij PSV blijven die laatste twee maanden hangen. Het eerste seizoen pakten we 83 punten. Normaal gesproken is dat voldoende voor de titel. En we wonnen voor de winter alle wedstrijden, behalve tegen Feyenoord. Dan weet je dat het ook een keer minder zal gaan, want dat is niet vol te houden. Phillip Cocu had het heel moeilijk in zijn eerste jaar als hoofdtrainer. Bij mij was het een omgekeerde curve. Wolfsburg had een topseizoen gedraaid en we kenden vervolgens de beste competitiestart in de clubhistorie. Ik werd ontslagen toen we negende stonden, uiteindelijk zijn ze als twaalfde geëindigd en ook nu hebben ze het moeilijk”, zegt de trainer van Antwerp over zijn ontslag in de Volkswagenstad.


Vorig artikelCrisis in Sevilla: Ruzie tussen nieuwe trainer Sampaoli en technisch directeur Monchi
Volgend artikelHenk ten Cate adviseert PSV en ziet in Maurice Steijn een toekomstig PSV trainer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in