Home Nieuws Mark van Bommel: ‘Hoe makkelijk kun je een prijs winnen?’

Mark van Bommel: ‘Hoe makkelijk kun je een prijs winnen?’

70
0

Mark van Bommel en Luuk de Jong blikken vanuit Zeist vooruit op de wedstrijd tegen Feyenoord.

Van Bommel kreeg op de persconferentie van donderdagmiddag de vraag of het lekker is om als trainer te beginnen met zo’n belangrijke wedstrijd. “Alle wedstrijden zijn belangrijk. Of je nu competitie speelt of voor een prijs,” aldus Van Bommel. “Maar het is wel zo, het is één wedstrijd en het is één prijs. Hoe makkelijk kun je een prijs winnen?”


Van Bommel is het ook niet eens dat de wedstrijd van zaterdag een goede test is. “Nee, want als je een test doet, is het een soort examen en ben je klaar. Het is wel een mooi moment omdat je een prijs kan winnen tegen een goede ploeg. Maar het is niet zo dat als je hem wint en de test doorstaat, dat je dan klaar bent,” zo gaf de trainer van PSV aan. “Wij zijn nog niet klaar. We zijn een aantal weken begonnen en we werken toe naar iets, en daar zijn we nog lang niet, waar we naar toe willen gaan.”

Ook Luuk de Jong gaf aan uit te kijken naar de wedstrijd van zaterdag. “Het leeft heel erg. Het is een prijs en je wil alles winnen als je voetbalt, ook zo’n prijs,” aldus de spits. “Dat kan ook direct een goed gevoel geven voor de rest van het seizoen.”

De Jong deelt de mening ook niet dat het maar de supercup zou zijn. “Het is een heel belangrijke wedstrijd. Je ziet direct hoe je staat als team zijnde en je kan er ook een goed gevoel aan over houden. Ook naar de rest van het seizoen toe,” zo zei de aanvoerder van PSV. “Het is een prijs en het blijft een prijs. Die wil je altijd winnen als voetballer zijnde. Als we verliezen zal dat zeker een grote teleurstelling zijn.”