Home Nieuws Mario van der Ende steunt Roger Schmidt en haalt uit naar Bas...

Mario van der Ende steunt Roger Schmidt en haalt uit naar Bas Nijhuis

11280
0

Bas Nijhuis krijgt uit bepaalde hoeken bijval daags na zijn geblunder in Arnhem.

Maar de arbiter uit Enschede krijgt ook forse kritiek te verwerken na het bijzondere moment van afgelopen zondag in Gelredome. Nijhuis wil graag een grote meneer zijn in het scheidsrechtersgilde maar lijkt daarin niet te slagen. De scheidsrechter die graag de spotlights opzoekt en op maandagavond als een schoothondje op een krukje zit bij Veronica Inside, roept bij vele voetballiefhebbers vele irritaties op.


Ook Mario van der Ende begrijpt niets van de beslissing van Nijhuis om PSV geen strafschop te geven. Van der Ende kan zich totaal niet vinden in de uitleg van Nijhuis. De arbiter legde de bal in eerste instantie op de stip na een duel tussen Eli Dasa en Jorrit Hendrix, maar kwam na inmenging van VAR Danny Makkelie terug op die beslissing.

“Ik vond het een terechte strafschop die hij in het begin gaf. Het is gewoon het ten val brengen van een tegenstander”, reageert Van der Ende verontwaardigd. “Het is voor mij verbazingwekkend dat deze is teruggedraaid. Dasa gaat totaal niet voor de bal, die loopt toch gewoon in de rug van de tegenstander?”

Het zorgde voor veel onbegrip bij Roger Schmidt, die Nijhuis als ‘arrogant’ bestempelde. Van der Ende begrijpt de woede bij Schmidt. “Als aan hem gevraagd wordt: hoe kijk jij naar die beslissing? Dan mag hij daar toch wat van zeggen? We vragen allemaal om transparantie. Als Schmidt een normale vraag aan Nijhuis stelt en vervolgens vindt dat hij arrogant bejegend wordt, dan mag hij dat toch gewoon aangeven in de media?”, aldus van der Ende.


Facebook Comments