Home Nieuws Mario Götze volledig achter keuze voor PSV: ‘Ik voel me hier heel...

Mario Götze volledig achter keuze voor PSV: ‘Ik voel me hier heel goed’

3902
0

Voor Mario Gotze lijkt alles te kloppen. PSV, het Philips Stadion, Roger Schmidt en Eindhoven.

De Duitser is weer fit en straalt vooral plezier uit bij PSV. Hoe anders was dit vorig jaar? Götze laat vaak blijken blij te zijn met zijn keuze voor PSV. In Duitse media is hij nog altijd onderwerp van gesprek.


‘Ik heb al veel wedstrijden gespeeld en ik voel me heel goed’, vertelt Götze in een interview met de Duitse krant BILD. ‘Ik kom in topvorm. Dat helpt me enorm om tot een goede prestatie te komen. Ik kan weer genieten van voetbal. Op het veld merk je dat de filosofie tot uiting komt en dat het werk op de training zijn vruchten afwerpt.’

Götze speelde tot nu toe 21 officiële wedstrijden voor PSV. Zijn bijdrage had nog wat groter kunnen zijn maar overall heeft het er alle schijn van dat de Duitser weer zijn oude niveau gaat benaderen. Götze heeft veel vertrouwen in Schmidt.
‘Roger is een toptrainer, professioneel gezien en ook op persoonlijk vlak. Ik voel dat hij vertrouwen in me heeft. Dat helpt me ook om vertrouwen in mezelf te hebben en om goed te presteren.’

Götze is daarnaast lovend over Joachim Löw, die hem niet meer selecteerde maar wel in de gaten houdt. De middenvelder maakt kans om weer geselecteerd te worden nu hij in Eindhoven weer basisspeler is. Er is veel respect voor de middenvelder.

‘Jogi heeft geweldige dingen bereikt voor het Duitse voetbal, daar verdient hij enorm veel respect voor. Hij heeft de nationale ploeg naar het absolute topniveau geleid en daar gehouden. De ultieme bekroning was natuurlijk onze wereldtitel in Brazilië.’