Home Nieuws Mario Götze spreekt over minder blessureleed maar is er sprake van volledige...

Mario Götze spreekt over minder blessureleed maar is er sprake van volledige fitheid? ‘Ik moest wennen, voel me nu beter’

1157
0

Mario Götze en blessures lopen toch wel als een rode draad door zijn carrière.

De Duitse wereldkampioen heeft enigszins lastige jaren achter de rug maar lijkt weer nagenoeg topfit te zijn. In Eindhoven heeft Super Mario wel zijn draai weer gevonden, zo weet hij zelf regelmatig te bevestigen. Gotze denkt inmiddels te weten waarom hij tot dusver minder last heeft van blessureleed dit seizoen. De Duitse spelmaker is er weer aan gewend om veel wedstrijden te spelen en zit beter in zijn vel dan voorheen het geval was. Dat uit zich in constanter spel maar ook dit seizoen weet de middenvelder toch geregeld de nodige wedstrijd voor PSV te missen.

Vorig seizoen moest Götze veel wedstrijden missen bij PSV door spierblessures. De blessures waren steeds klein van stuk maar toch steeds genoeg om een wedstrijd te moeten laten schieten. Geregeld heeft Gotze ook wel last van kleine pijntjes dan wel griepverschijnselen, waardoor er een wedstrijd moet worden overgeslagen. Ook dit seizoen kampte de middenvelder al met kwetsuren, maar hij hoefde pas drie duels helemaal te laten schieten. Götze legt uit waarom het dit seizoen beter gaat met zijn fysieke gesteldheid. “In het seizoen voordat ik hierheen kwam, speelde ik niet veel”, legt hij uit tegenover SBS.

“In de vorige voetbaljaargang speelde ik wel erg veel en moest ik wennen aan de nieuwe situatie qua speeltijd”, gaat Götze verder. “Dit seizoen voel ik me comfortabeler. Ik voel me een stuk beter op zowel fysiek als mentaal vlak.” De grote vraag rond de wereldkampioen van 2014 is dan nog steeds wel of er sprake is van volledige fitheid. Is Mario Gotze topfit of speelt hij altijd op zo’n 70 of 80%? Die vraag lijkt moeilijk te beantwoorden maar feit is wel dat de middenvelder zich als een vis in het water thuis voelt in Eindhoven en dat is ook wat waard.

In 2017 liep Götze een stofwisselingsziekte op, waardoor hij sneller geblesseerd kan raken. De Duitse PSV’er zegt dat hij daar nu niet anders mee omgaat. “Nee, je moet het grotere plaatje bekijken. We speelden vorig jaar veel wedstrijden, net als dit seizoen. Ik voel me nu erg goed en dat is het belangrijkste. Ik ben er nu aan gewend om drie wedstrijden in de week te spelen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here