Home Nieuws Mario Götze: ‘PSV voelde voor mij als de beste optie’

Mario Götze: ‘PSV voelde voor mij als de beste optie’

1124
0

Als een vis in het water. Zo kunnen we de situatie van Mario Götze bij PSV het beste omschrijven.

In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt Mario Götze terug op zijn beslissing om naar PSV te komen en licht hij toe wat hem bewoog naar Eindhoven te verhuizen.


“Het idee naar PSV te gaan, is bij ons gaan leven en gaan groeien vanaf het moment dat Roger Schmidt contact me zocht”, zegt Götze zonder twijfel.

“Ik wilde altijd een keer in het buitenland voetballen, dat gevoel had ik al veel langer als ik naar andere competities keek. Als voetballer heb je wat gemakkelijker de mogelijkheid verschillende landen, mensen en culturen te leren kennen. Dat is goed om te doen en ik wist al lang geleden dat ik dat ook wilde. Met de keuze voor Nederland is er niet zo heel veel veranderd op dat vlak.”

Contact met Schmidt had hij al een tijdje, geeft hij meermaals toe. “Ik kende hem een beetje van Bayer Leverkusen. Daarna is hij naar China gegaan. Vanaf het moment dat hij terug was, hebben we contact gehad”, stelt de Duitser. “Voor een voetballer is bij de club waar hij speelt, de trainer de belangrijkste persoon. Zeker na mijn laatste jaar. Wie mijn hele carrière beschouwt, weet dat de coach voor mij het belangrijkst is. Dat gaf ook in dit geval de doorslag. Roger wilde me heel graag, hij was heel duidelijk in zijn benadering en zijn plannen met me. Dat was beslissend voor me. En natuurlijk waren er veel andere clubs, maar die waren niet zo duidelijk zoals het hier was. PSV voelde voor mij als de beste optie.”

Het beeld over de Eredivisie is bij Götze ook al veranderd. “Mijn visie en eerste indruk was: Oké, we zullen tachtig procent van de wedstrijden wel makkelijk winnen. Eenvoudiger dan we nu eigenlijk doen. De Eredivisie is niet zo makkelijk als ik dacht. Zeker met de Europese uitwedstrijden erbij is het zwaar geweest”, zegt hij daarover. “Het klopt dat ik normaal wel gewend ben aan drie wedstrijden in een week, maar dat is niet bij iedereen zo. We hebben een jonge selectie. Daarom gaat het nog met ups-and-downs en zijn we nog niet iedere wedstrijd honderd procent. Dat is zeker een factor. Dat wél te worden is het belangrijkste doel in dit seizoen.”


Facebook Comments