Home Nieuws Mario Götze: ‘Nergens was het plaatje zo duidelijk als hier. PSV en...

Mario Götze: ‘Nergens was het plaatje zo duidelijk als hier. PSV en Schmidt’

1780
0

Mario Götze is alweer enkele maanden PSV’er en zegt zich prettig te voelen in Eindhoven.

In gesprek met AD Sportwereld doet de middenvelder uit de doeken hoe hij zijn keuze wist te maken. De Duitse vedette pleegde uitvoerig overleg met zijn vrouw en met zijn vader en kwam tot de simpele conclusie dat alles bij PSV klopte.


Roger Schmidt maakte het Götze gemakkelijk, zo legt hij uit. “Nu Roger bij PSV zat, zei hij dat de situatie en het moment ideaal waren voor mij om bij hem te komen spelen. Ik had op dat moment andere opties, ook mooie buitenlandse clubs in topcompetities, ja. Er liepen gesprekken en ik sprak ook met andere trainers, maar nergens was het plaatje zo duidelijk als hier. PSV en Schmidt, dat voelde voor mij als de beste optie. Op de slotdag van de transfermarkt, op 6 oktober, hebben mijn vrouw en ik besloten: we doen het.’’

Götze sprak met meerdere clubs en zo ook met Bayern, zei hij afgelopen week tegen Sport Bild. Het waren trainer Hansi Flick en directeur Uli Hoeness die hem trachtte over te halen. “In de zomer hebben we openlijk gesproken over mijn toekomst, over de plannen van Bayern”, zegt Götze.

“Ze zeiden dat ze me als persoon en als speler waarderen en dat ze me graag terug wilden halen naar de club.  Maar ik koos voor een club in het buitenland”, aldus Super Mario over zijn keuze voor PSV.


Facebook Comments