Home Nieuws Mario Götze maakt indruk met strijd en ‘listige balletjes’: ‘Dat zie je...

Mario Götze maakt indruk met strijd en ‘listige balletjes’: ‘Dat zie je bij geen enkele andere speler’

806
0

Mario Götze heeft tijdens PSV-Ajax indruk gemaakt met zijn spel. De Duitse middenvelder bleek vooral ook strijdbaar te zijn.

Götze speelde tegen Ajax dwingender dan normaal en gooide hij ook veel strijd in zijn spel. Götze ging ook verbaal de strijd aan met zijn tegenstanders en maakte meer vuile meters dan normaal. De andere rol van de Duitser beviel de ESPN analisten na afloop dan ook zeker. Ook Telegraaf analist Peter Hoekstra was onder de indruk. De voormalig international stelt voor De Telegraaf het elftal van de week samen en ruimt in de punt van de aanval een plek in voor de Duitse spelmaker, die de 1-1 voor zijn rekening nam.

Bij afwezigheid van Carlos Vinícius en Maximiliano Romero en een niet helemaal fitte Eran Zahavi begon Roger Schmidt met Mario Götze in de spits. In zijn tijd bij het Duitse nationale elftal en Bayern München fungeerde hij ook meer dan eens als valse spits en dus achtte Schmidt de middenvelder klaar voor zijn tijdelijke nieuwe rol. Tegen Ajax pakte het goed uit. “Mede door zijn goal in de tweede helft. Hij wist slim de ruimte voor zichzelf te maken bij het wegdraaien en kon binnenschieten in de korte hoek”, stelt Hoekstra, die de kwaliteiten van Götze prijst, in De Telegraaf.

“Hoe hij soms wat listige balletjes tussendoor geeft op de goede momenten, dat zie je bij geen enkele andere speler in de Eredivisie. Dan zie je echt de klasse, die zeker in een topwedstrijd telt”, aldus de voormalig linksbuiten.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here