Home Nieuws Mario Götze geniet en is klaar om zijn grote reputatie waar te...

Mario Götze geniet en is klaar om zijn grote reputatie waar te maken: ‘Dit gevoel zocht ik’

4326
0

Mario Götze is topfit, speelklaar en in vorm. Deze ingrediënten beloven veel goeds voor een grandioze voetbalavond tegen Benfica uit Lissabon.

Mario Götze is in zijn tweede jaar in Eindhoven nog scherper dan in zijn eerste seizoen. De Duitser begon vorig seizoen laat aan het seizoen en dat had zijn weerslag op het spel van de technicus. Götze voelt zich als een vis in het water bij PSV en was juist op zoek naar dat specifieke gevoel.

PSV ging in Lissabon met 2-1 onderuit, maar bleek na een moeizame eerste helft opgewassen tegen Benfica maar de Duitser voelt dat er wat te halen valt. “Ik kan niet echt een favoriet aanwijzen, maar we weten dat we móéten scoren, móéten winnen. Er is geen andere keus”, zegt Götze tegen het Algemeen Dagblad. Het doet de ervaren spelmaker denken aan zijn jaren bij Borussia Dortmund en Bayern München. “De spanning van all or nothing, naar dat gevoel was ik weer op zoek. En hier zijn we dan. Ik heb er zin in en ik heb vertrouwen in ons team.”

Götze heeft Benfica goed geanalyseerd en weet waar de kansen liggen voor PSV. “Als je praat over flexibiliteit, dan heeft de heenwedstrijd geleerd dat Benfica die flexibiliteit heeft. Ze hebben kwaliteit aan de bal, maar ze hoeven de bal niet te hebben om óók gevaarlijk te zijn. Ik kan alleen top zijn in een top functionerend team. En zo’n team is PSV dit seizoen voorlopig”, zegt Götze, die samen met zijn teamgenoten een onvergetelijke voetbalavond wil bewerkstelligen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here