Home Nieuws Mario Götze geeft toe: ‘Er hebben deze zomer clubs geinformeerd’

Mario Götze geeft toe: ‘Er hebben deze zomer clubs geinformeerd’

1920
0

Mario Götze straalt op en naast het veld veel rust uit. Zijn nieuwe contract in Eindhoven geeft hem precies dat waar hij naar op zoek was.

Na de top van het Duitse voetbal te hebben ervaren, werden er voor de middenvelder andere zaken belangrijk. En dus volgde er contractverlenging in Eindhoven, daar waar de Duitser op zijn gemak is en de rust gevonden heeft. Toch was het ook voor de Duitser een lange zomer want het Europese transferwindow opende ook voor Götze ongewild nieuwe deuren in de vorm van buitenlandse interesse.


Zijn besluit over zijn toekomst werd deze zomer al snel genomen. De familie Götze zag het niet zitten om PSV en Eindhoven te verlaten voor een buitenlands avontuur. “Er hebben clubs geïnformeerd”, geeft Götze deze week toe op de heuse Mario Götze persdag.

“Maar nogmaals, het totaalplaatje is belangrijker: de coach, de omgeving, de progressie die we bij PSV geboekt hebben en de dominante manier van spelen. Dit alles past goed bij mij.”

Hoe ziet de toekomst eruit en gaat de middenvelder daadwerkelijk zijn contract tot en met 2024 uitdienen? Zou Götze in de toekomst door een club uit de Premier League verleid kunnen worden? “De competitie is zeker niet slecht. Ik kijk veel naar de clubs uit de top zes. Maar het moet op een moment komen waarbij ik mij goed voel en op een moment dat er voor mij de juiste coach zit, enzovoort”.

In dat kader is zijn band met Jurgen Klopp nog altijd daar. De twee Duitsers hebben veel contact met elkaar en zien elkaar ook geregeld buiten het voetbal. Een toekomst in Liverpool of een andere Premier League club valt voor Götze dan ook niet uit te sluiten. Deze zomer troffen Götze en Klopp elkaar op Mallorca waar beiden te gast waren bij een tennistoernooi.