Home Nieuws Mario Götze fan van Schmidt en PSV maar denkt aan FC Barcelona

Mario Götze fan van Schmidt en PSV maar denkt aan FC Barcelona

7964
0

Roger Schmidt en Mario Gotze worden ondanks doorlopende contracten allebei in verband gebracht met een stap naar het buitenland.

De twee Duitsers zullen normaal gesproken gewoon het contract met PSV uitdienen en waar mogelijk verlengen maar de eerste geruchten zijn daar. Zowel Schmidt en Gotze zijn niet voornemens de PSV deur eerder dicht te slaan maar serieuze interesse kan altijd omslaan in een toekomst anders, weten ook beide hoofdrolspelers.


Schmidt wordt al enkele weken in verband gebracht met Duitse reuzeclubs als Hertha en Frankfurt. En voor Mario Gotze geldt dat hij zich als een vis in het water voelt in Eindhoven en niets uitsluit, ook een langer verblijf bij PSV niet. De middenvelder heeft plezier teruggevonden en is PSV en Schmidt erg dankbaar maar zijn droom blijft FC Barcelona.

‘Met deze ploeg balbezit-voetbal vieren, aan de zijde van Lionel Messi. Dat is een droom’, zegt de middenvelder tegen het Duitse voetbalmedium 11Freunde. ‘Maar niet tegen iedere prijs! Ik denk tegenwoordig heel goed na over wie ik tref bij mijn nieuwe club. Ik had aan het einde het gevoel niet relevant meer te zijn’, zegt Götze over de periode onder de trainer waar hij bepaald geen fan van is, Lucien Favre. ‘Hij vertelde me dat hij niet geloofde dat ik de ploeg kon helpen en dat hij geen positie voor me had. Het waren excuses.’

Inmiddels is Roger Schmidt zijn trainer en daar is Gotze zielsgelukkig mee. ‘Mij is door de jaren heen duidelijk geworden hoe belangrijk voor mijn ontwikkeling een nauwe band met de trainer is. Ik vind de voetbalfilosofie van Roger spannend. Hij geeft me ook het gevoel mij volledig te vertrouwen.’