Home Nieuws Marco van Ginkel over zijn wissel: ‘Dat gebeurt wel vaker’

Marco van Ginkel over zijn wissel: ‘Dat gebeurt wel vaker’

783
0

Aanvoerder Marco van Ginkel werd tegen PEC Zwolle opnieuw voortijdig naar de kant gehaald.

Uiteraard kreeg hij daar na afloop vragen over. In gesprek met ESPN kreeg Marco van Ginkel de vraag wat er gebeurd was in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. “Het ging de eerste helft niet goed. Één lange bal waar wij het duel verliezen en dan schiet die jongen hem heel netjes in”, aldus Van Ginkel.


“Je weet dan dat je het tempo hoog moet houden en veel kansen moet creëren. Dat hebben we ook wel gedaan, maar je benut ze niet. We hadden vijf honderd procent kansen.”

Volgens de aanvoerder had PSV de goal veel eerder moeten maken en was er niets aan de hand geweest. “Dat hadden we tegen Sparta ook al. Het is nu voor de tweede keer op rij dat je tot de tachtigste minuut moet wachten”, zo gaf hij aan. “Uiteindelijk maak je nog drie goals, maar het was met de hakken over de sloot.”

Van Ginkel kreeg opnieuw de vraag waarom hij opnieuw gewisseld werd. Zijn antwoord was eenduidig. “Dat gebeurt wel vaker”, zei de aanvoerder op de voor hem kenmerkende als even vriendelijke wijze.

“Er komen belangrijke weken aan met veel wedstrijden. Af en toe probeert de trainer mij te beschermen”, aldus Marco van Ginkel.