Home Nieuws Marco van Ginkel over het nieuwe PSV middenveld en samenspel met Davy...

Marco van Ginkel over het nieuwe PSV middenveld en samenspel met Davy Pröpper

2197
0

Op het PSV middenveld zal het dit seizoen dringen geblazen worden met de komst van ras voetballers Marco van Ginkel en Davy Pröpper.

Beide middenvelders zijn er vanaf de start van het seizoen bij en draaien de volledige voorbereiding mee. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Marco van Ginkel aan enorm uit te kijken naar de start van het seizoen.


“Voor mijn gevoel gaat het goed”, aldus Van Ginkel. “Tijdens ons trainingskamp hebben we hard gewerkt en zijn we veel bij elkaar geweest. De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest, maar we weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is. Dat er nu weer publiek bij de wedstrijden is, bezorgt je kippenvel omdat je je weer echt voetballer voelt. Ik heb het gemist.”

De terugkeer van Davy Pröpper is ook voor van Ginkel een fijne bijkomstigheid. Van Ginkel krijgt de vraag of hij samen met Davy Pröpper op een middenveld kan spelen. “We zullen zien hoe het loopt. Davy is ook een goede voetballer, heeft een tijdje in Engeland gezeten en is blij om weer hier te zijn. Er zijn genoeg wedstrijden en we gaan zien hoe het loopt”, zo geeft hij aan. “Voor nu moeten we een aantal rondes in de Champions League-voorfase zien te overleven en dat wordt heel belangrijk voor de club en onze jonge spelers. Het is ieders droom om in de Champions league te spelen en daarbij moet de trainer nou eenmaal keuzes maken.”

Van Ginkel was de aanvoerder van PSV in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen in Utrecht. Ook in de oefenduels tegen VfL Osnabrück en PAOK was van Ginkel aanvoerder. Het is voor de middenvelder een leuke bijkomstigheid maar geen must. “Ik heb wel een bepaalde ervaring bij deze club en ook in mijn carrière”, besloot Marco van Ginkel in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Facebook Comments Box