Home Nieuws Marco van Ginkel over 20-80% uitspraak Roger Schmidt: ‘Dat zegt hij om...

Marco van Ginkel over 20-80% uitspraak Roger Schmidt: ‘Dat zegt hij om de druk bij Ajax te leggen’

1055
0

Marco van Ginkel trad deze week in gesprek met Voetbal International met de aanvoerders van Feyenoord en Ajax.

De PSV aanvoerder kreeg zoals te doen gebruikelijk verschillende stellingen voorgelegd en een belangrijke vraag van het weekblad was dan ook of van Ginkel begrip kan opbrengen voor het wisselbeleid van zijn trainer nu ook van Ginkel regelmatig op de bank is komen te zitten. Een eerlijk en open antwoord van Marco van Ginkel luistert naar de volgende uitleg:

“Dat ik niet alles zou meedoen, stond voor het seizoen al vast. Maar het ging goed, daarna wat minder. Ik kreeg minder speeltijd, stond minder in de basis, en ze bleven winnen”, zegt de aanvoerder.

Zijn rol als aanvoerder en boegbeeld van de spelersgroep is daardoor niet veranderd. “Dan is er nog steeds respect van de spelers en je probeert het voorbeeld te blijven geven, maar er verandert natuurlijk wel iets in de hiërarchie inderdaad. Ontkom je niet aan”, vervolgt hij. “Aanvoerder zijn is vooral een eer en komt met verantwoordelijkheid en een voorbeeldfunctie. Je moet het willen en misschien ook wel een beetje kunnen.”

Ook krijgt van Ginkel de vraag voorgelegd of hij het niet vreemd vindt dat zijn trainer PSV zo weinig kansen toe weet te dichten op het behalen van de landstitel. In de spelersgroep is de befaamde 20-80% uitspraak van Roger Schmidt over de kansen op de landstitel dan ook helemaal geen item. Van Ginkel lacht om de vraag en zegt tegen Marco Timmer van Voetbal International: ‘Dat doet hij om de druk bij Ajax te leggen, joh’.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here