Home Nieuws Marco van Ginkel koerst af op aanvoerderschap PSV

Marco van Ginkel koerst af op aanvoerderschap PSV

1650
0

De glimlach van Roger Schmidt na afloop van de oefenzege tegen PAOk Saloniki zei genoeg toen het over de toekomstig aanvoerder van PSV ging.

Of Schmidt er al uit was? Het eenduidige en verwachte antwoord was ‘nee’ maar feitelijk lag het antwoord in de naam Marco van Ginkel opgesloten. Net als in de laatste wedstrijd van vorig seizoen droeg van Ginkel ook tegen PAOK de band om de arm en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Als van Ginkel fit is, zal hij de nieuwe aanvoerder van PSV zijn. En fit lijkt hij zeker. Met de week wordt van Ginkel fitter en fitter en we kunnen ook gerust concluderen dat de middenvelder helemaal terug is.


Van Ginkel zelf staat er nuchter in als hem gevraagd wordt of hij het ziet zitten om aanvoerder te worden. “Geen idee, we zien het wel. Ik heb een bepaalde ervaring bij deze club, maar ook in mijn carrière. Ik ben een van de spelers die eigenschappen heeft om een team te leiden, om met de jongens aan de slag te gaan en ze iets bij te brengen”, zei hij na afloop op de persconferentie.

Ook Schmidt gaf een duidelijk antwoord: “Marco deed het goed vandaag. Hij is het type dat een aanvoerder kan zijn. Maar een definitieve beslissing is er nog niet. Volgende week kijken we hoe we het invullen.” Na een lange afwezigheid is van Ginkel weer daar waar hij wenst te zijn. “Maar dat voelde ik me vorig seizoen al. Ik voel me goed. De voorbereiding is altijd pittig, maar ook leuk. We hebben veel getraind en zijn veel samen geweest. Dan kijk je uit naar het echie. We zijn er klaar voor. De voorbereiding is wat korter dan normaal. Maar we trainen veel en hebben oefenwedstrijden gespeeld. We kennen de spelopvatting en weten wat er verwacht wordt. Het zag er goed uit.”


Facebook Comments Box