Home Nieuws Marco van Ginkel kijkt uit naar mooiste moment uit carrière

Marco van Ginkel kijkt uit naar mooiste moment uit carrière

35
0

In gesprek met De Telegraaf geeft Marco van Ginkel aan uit te kijken naar de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag.

“Thuis tegen Ajax. Dat is zo’n unieke kans. Natuurlijk, uiteindelijk wil je gewoon kampioen worden. Dan maakt het mij niet per se uit hoe, wat en waar,” aldus de aanvoerder. “Maar zo’n mooi affiche, dat is niet zomaar iets. Dit is de wedstrijd van het jaar. Aan ons de taak om die droom werkelijkheid te laten worden. Het komt niet vanzelf.”

Van Ginkel geeft aan dat hoe dichterbij de wedstrijd komt, de spanning ook steeds meer toeneemt. “Dat vind ik alleen maar lekker. Vanaf begin deze week was iedereen alleen maar met Ajax bezig. Dat goede gevoel van AZ houden we uiteraard vast, maar we staan hier met beide beentjes op de grond.”

De ploeg wil ook revanche nemen voor de verloren competitiewedstrijd in Amsterdam van afgelopen december. “Zij kwamen op voorsprong, net toen ze twee keer wilden wisselen. Valt die goal niet, dan heb je toch een andere situatie, maar feit is dat het voor ons toen niet zo liep als het zou moeten,” geeft Van Ginkel aan.

Door die nederlaag kwam Ajax opeens dichterbij op de ranglijst. “Bij de winterstop was het gat nog maar vijf punten. Daarna heeft Ajax toch wel wat puntjes verloren. Bijvoorbeeld thuis tegen ADO, toen wij juist wonnen in De Kuip. Dat was wel een bepaalde omslag, denk ik. Net als afgelopen weekend tegen AZ,” zegt Van Ginkel daarover. “Tot nu toe stonden we er telkens op de momenten dat we er echt moesten staan. Alleen tegen Ajax hebben we dat nagelaten. Nu moeten we niet verliezen natuurlijk, maar zo gaan we die wedstrijd ook niet in. Om kampioen te worden moeten wij winnen. Zo gaan we die wedstrijd dus ook in. Aan ons om te laten zien dat we er nu wel klaar voor zijn.”

Persoonlijk zou deze titel voor Van Ginkel ook waardevoller zijn dan de landstitel van twee jaar geleden. “Begrijp me niet verkeerd. Dat was ook top. Met acht goals in dertien wedstrijden had ik toen ook een groot aandeel. Maar nu ben ik aanvoerder, heb ik een heel traject met het team doorlopen,” aldus Van Ginkel. “Dat begon al aan het begin van dit seizoen met die Europese uitschakeling tegen Osijek. Hoe we daar uit zijn gekomen, dat is een compliment waard voor de hele ploeg. Alles bij elkaar zou deze titel voor mij dus mooier zijn, maar we zijn er nog niet. Het moet zondag een van de mooiste dagen in mijn loopbaan worden. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here