Home Nieuws Marco van Ginkel: ‘Het gaat echt de goede kant op’

Marco van Ginkel: ‘Het gaat echt de goede kant op’

971
0

Marco van Ginkel maakt stappen voorwaarts in zijn revalidatie, waar soms geen einde aan lijkt te komen.

De inmiddels 27-jarige middenvelder wist sinds mei 2018 geen wedstrijd meer te spelen door meerdere zware blessures maar er gloort licht aan het einde van de runnen. Zijn revalidatie gaat de goede kant op zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.


Van Ginkel denkt zelfs dat hij eventueel dit seizoen nog kan spelen voor PSV.

“Het gaat echt de goede kant op”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik voel me goed en moet telkens de juiste balans zien te houden. Drie of vier keer per week doe ik nu mee met de groep en ik ben er bijna. Het belangrijkste is om de laatste stappen op een verantwoorde manier te zetten om straks het hele hersteltraject te kunnen verzilveren.”

Plannen doet de middenvelder nog niet. “Via de trainingen wordt duidelijk hoe het allemaal gaat verlopen. Op een gegeven moment speel ik misschien mee bij een elf tegen elf.”

Van Ginkel ging door een diep dal en heeft het moeilijk gehad met zijn ellenlange revalidatie. “Het is absoluut niet altijd makkelijk geweest. Natuurlijk niet. Het is denk ik ook niet gezond geweest wat ik allemaal heb meegemaakt. Mentaal en fysiek doet het iets met je, maar een mental coach heb ik daarvoor niet nodig gehad. Mijn vriendin, ouders, schoonouders en vrienden zijn er altijd voor me geweest. Ze zijn geweldig. Daar heb ik genoeg aan”, aldus een hoopvolle Marco van Ginkel.


Facebook Comments Box