Home Nieuws Marco van Basten oordeelt hard over defensie van PSV en Nederland in...

Marco van Basten oordeelt hard over defensie van PSV en Nederland in het algemeen

892
0

Marco van Basten is niet onder de indruk van het verdedigen in Nederland. Als voorbeeld haalt de analyticus de defensie van PSV aan.

De verdediging van trainer Peter Bosz gaf zondag tegen Ajax (5-2 winst) in de eerste twintig minuten maar liefst vijf grote kansen weg. Door zwak afwerken van Brian Brobbey en goed keeperswerk van Walter Benítez werd een ruime achterstand in het Philips Stadion voorkomen.

Door de afwezigheid van Armel Bella-Kotchap werd de Eindhovense defensie weer gevormd door André Ramalho en Olivier Boscagli. Van Basten heeft echt geen hoge pet op van dit duo.

“Een achterhoede met Ramalho en Boscagli is levensgevaarlijk”, zegt hij aan tafel bij Rondo. Je achterste twee zijn heel belangrijk, maar volgens mij zeggen die niets tegen hun teamgenoten. Dat is gewoon dodelijk.”

Van Basten omschrijft het duel tussen PSV en Ajax wel als een ‘spectaculaire wedstrijd’ “Maar het niveau was bedenkelijk van beide kanten.” De analist stipt vooral defensieve tekortkomingen aan.

“De goals vallen zo makkelijk. PSV heb ik vorige week tegen Lens gezien. Dan komen ze op 1-0 en moeten ze die voorsprong verdedigen. Binnen tien minuten staat het vervolgens weer gelijk. Dat breekt je op.”

Daar ligt volgens Van Basten dan ook de achilleshiel van de Nederlandse clubs. “Goed verdedigen, daar zijn we in Nederland echt zo dramatisch slecht in. Dat geldt voor Ajax, dat geldt voor PSV, dat geldt ook voor Feyenoord. De Portugese topploegen zijn alleen maar beter omdat zij dat wel kunnen.”


Vorig artikelRonald Waterreus geeft ‘diep gegrond medelijden’ met Ajax toe: ‘Puur gif voor een selectie’
Volgend artikelDerksen zag dissonant bij PSV: ‘Hij is heel kwetsbaar en weet niet wat drukzetten is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in