Home Nieuws Marco van Basten is Xavi Simons allang vergeten: ‘Ik vind hem al...

Marco van Basten is Xavi Simons allang vergeten: ‘Ik vind hem al veel beter dan Simons’

15244
0

Het waren juist de analisten Ruud Gullit en Marco van Basten die op de rem trapten vorig seizoen.

Alle lofuitingen over Xavi Simons ten spijt maar Gullit en Van Basten gingen niet bepaald mee in de euforie rond de middenvelder. Simons presteerde in de Eredivisie ronduit groots maar in de grote wedstrijden, waaronder de bekerfinale maar ook in Europa, gaf Xavi Simons niet thuis. Simons is en blijft een klasse apart, zeker op die leeftijd maar heeft nog veel om voor te gaan.

Dat geldt met name voor presteren in topwedstrijden. In internationale topwedstrijden welteverstaan. Simons was basisspeler in de wedstrijden Frankrijk – Nederland, Nederland – Kroatie en Nederland Italie. In alle genoemde wedstrijden werd Simons gewisseld en haalde hij het einde niet. In de Eredivisie besliste Simons wel de wedstrijden PSV – Ajax en AZ – PSV met flitsende acties maar in en tegen Sevilla was het ook matig wat Simons liet zien. Dat gold ook voor de wedstrijd Arsenal – PSV in Londen vorig seizoen.

Juist deze wedstrijden zorgen bij Ruud Gullit en Marco van Basten voor het temperen van de euforie rond de middenvelder. Simons zag voor zichzelf geen andere mogelijkheid dan PSV te verlaten maar de club pakte inmiddels door op de internationale transfermarkt en dat zorgt voor enthousiasme en vreugde bij Gullit en Van Basten. Van Basten is zelfs lyrisch over Noa Lang en is Xavi Simons allang vergeten.

Marco van Basten vindt Noa Lang namelijk nu al beter dan Xavi Simons. Dat zegt de analist in het programma Rondo van Ziggo Sport. Van Basten is enorm onder de indruk van het spel dat de buitenspeler laat zien in zijn eerste wedstrijden van het seizoen.

“Ik vind hem al veel beter dan Simons ja”, zegt Van Basten over de eerste indruk van Noa Lang in Eindhoven. “Als ik zie wat hij de laatste twee wedstrijden heeft gedaan. Hij wilde bal hebben en hij heeft rust aan de bal. Hij maakt ook nog eens doelpunten en is bij elke aanval betrokken. Het is wel echt een jongen die voorop loopt.” Lang staat tot nu toe op twee goals in drie wedstrijden voor PSV.

Ruud Gullit gaat mee in de lofzang over Lang. Gullit wijst ook naar het ‘karakter en de branie’ van Lang aan. Van Basten geeft dan ook eerlijk toe dat hij zich daar eerst aan ergerde. “Maar nu slaat het wel om in het positieve. Hij laat nu ook wel echt dingen zien. En dan mag je je ook wel eens zo gedragen. Het hoort erbij dat je goed moet spelen als je je zo wilt gedragen en dat doet hij dus nu”, aldus de heren analisten Gullit en Van Basten.


Vorig artikelPerez kraakt PSV middenveld en in het bijzonder Joey Veerman af | Tegengeluid: ‘Het Joey Veerman-dilemma’
Volgend artikelTransferspecialisten blijven akkoord PSV en Wolfsburg over Vranckx melden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in