Home Columns Marciano Vink ziet dat Sven Mislinstat in de schaduw staat van Earnie...

Marciano Vink ziet dat Sven Mislinstat in de schaduw staat van Earnie Stewart

3035
0

PSV kende tot op heden een bijna perfecte start van het seizoen. De ploeg van Bosz verloor op de openingswedstrijd tegen Sint Truiden na, nog enkele wedstrijd en speelde slechts éénmaal gelijk.

Er werd deze zomer flink geïnvesteerd door Earnie Stewart en PSV. Het leidde na 1 september dan ook tot volle tevredenheid van de achterban en dat is best wat waard gezien alle veranderingen in de selectie. PSV toont stevige ambitie en zet natuurlijk in op de landstitel maar indirect ook op minimaal plaats twee. De UEFA heeft grootse plannen na dit seizoen en die boot wenst PSV niet te missen.

De club investeerde deze zomer ongebruikelijk veel geld in nieuwe spelers. Zo zag de achterban dat er ruim 55 miljoen euro werd geïnvesteerd en dat er ook nog een viertal huurspelers werd aangetrokken, die weer een stevige koopoptie met zich meebrengen mocht de club aan het einde van dit seizoen de koopoptie lichten. Kortom, de gezichten staan allen dezelfde kant op, het vertrouwen en het enthousiasme bij bijvoorbeeld trainer Bosz, is groot. Alle ingrediënten voor een geslaagd en succesvol seizoen. Hoe staat de concurrentie er dit seizoen voor of is er sprake van slechts één concurrent?

Dat laatste natuurlijk. De nummer die van vorig seizoen zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen geen concurrent voor PSV en Feyenoord vormen maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vrijwel alle analisten, journalisten, fans en andere kenners houden dit seizoen geen rekening met Ajax als nummer één. Tekenend voor dat broze vertrouwen zijn de fans van Ajax, waarvan vele hun club dit jaar niet eens tweede of derde zien worden. Het begint allemaal met stabiel beleid en daar wringt al meteen de schoen in de hoofdstad.

De technisch directeur van dienst spreekt de taal niet, heeft geen ervaring als technisch bestuurder maar als scout maar krijgt wel de portefeuille technische zaken onder zijn hoede. En dus werd de portemonnee getrokken deze zomer. De heer Mislintat mocht voor 108 miljoen euro spelers aantrekken, die vrijwel niemand kent en waar geen Nederlands paspoort aan te pas komt. Marcel Brands verstaat al vele jaren het vak een speler warm te maken voor een transfer naar PSV. Earnie Stewart heeft zich dat klaarblijkelijk snel eigen gemaakt want beide bestuurders kende een zeer succesvolle transferzomer.

Stewart toont dadendrang, communiceert helder en open en laat bovendien zien dat er plan ligt. Een plan om PSV vooruit te stuwen. Analist Marciano Vink zag deze zomer de slagkracht van PSV op de transfermarkt en lijkt onder de indruk van at wat er in Eindhoven de revue passeerde. Vink is erg benieuwd tot welke hoogte PSV dit seizoen kan reiken. De analist is ook benieuwd naar een andere ex-werkgever. Waar staat Ajax dit seizoen en gaan de Amsterdammers überhaupt een rol van betekenis spelen in de Eredivisie. Lukt het om in de Eredivisie dusdanig veel punten te pakken dat men in het kielzog van PSV en Feyenoord kan blijven?

Vink zag dat het beleid van de Amsterdammers deze zomer afweek van de concurrentie. Ajax zag veel spelers vertrekken, maar trok ook veel nieuwelingen aan. “Er zijn veel bepalende spelers vertrokken en daar heeft Ajax relatief onbekende spelers voor teruggekregen”, zegt Vink in gesprek met Ajax Life. “Je zou van een behoorlijke metamorfose kunnen spreken. Sven Mislintat heeft het op zijn manier aangepakt. Hij is niet voor de bekende namen gegaan, zoals PSV”, wijst Vink naar de spelers die PSV wist binnen te halen.

Het is wel duidelijk na speelronde vijf en een kleine reeks internationale wedstrijden. Sven Mislintat mag niet in de schaduw staan van Earnie Stewart, constateren we op persoonlijke titel. PSV zet zaterdagavond de zegereeks hoogstwaarschijnlijk voort middels de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. De aftrap in het Philips Stadion is om 20.00. uur.


Vorig artikelBurnley, Crystal Palace, Everton en Liverpool in de race voor Bakayoko maar Brentford wil in januari alsnog clubrecord verbreken
Volgend artikelWim Kieft verwacht veel van PSV in Europa | Een heuse vuurproef in Londen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in