Home Nieuws Marciano Vink lyrisch over ‘koopje’ Noa Lang: ‘De Belgen houden heel veel...

Marciano Vink lyrisch over ‘koopje’ Noa Lang: ‘De Belgen houden heel veel van Noa Lang’

746
0

Marciano Vink heeft deze week genoten van Noa Lang in de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Noa Lang dolde zijn directe tegenstander Navas en werd na afloop bejubeld door Nederlandse én Spaanse media.

Vink blijkt lyrisch te zijn over het spel van Noa Lang in de Champions League-thuiswedstrijd. Ook Wim Kieft sluit zich aan bij de analyse van Vink maar de Telegraaf-columnist wil nog wel kwijt dat de Europese top zich deze zomer juist niet meldde voor Noa Lang. Terug naar Marciano Vink, die op het puntje van zijn stoel zat tijdens PSV – Sevilla en zijn bewondering voor Noa Lang niet onder stoelen of banken steekt.

Marciano Vink vond Noa Lang deze week ‘exceptioneel’ tegen het Spaanse Sevilla. De analist van ESPN is lyrisch over de 24-jarige aanvaller, die tegen Sevilla door de UEFA werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Jesus Navas werd Spaans benauwd van de acties op volle snelheid van de aanvaller, die voor PSV erg belangrijk geworden is in de korte periode dat hij het PSV shirt draagt.

“Bij Club Brugge was hij ook al exceptioneel”, begint Vink. “De Belgen, met name in en rond Brugge, houden heel veel van Noa Lang. Wij lazen vaak de excessen, de dingen die hij rondom het voetbal deed. Daar kon je een mening over hebben. Toen hij weer terug naar Nederland kwam had toch iedereen de vraag of hij het bij PSV zou laten zien. We waren natuurlijk Xavi Simons gewend, die echt een belangrijk wapen was van PSV.”

“Noa Lang moest in zijn schoenen stappen en PSV bij de arm nemen”, vervolgt Vink bij Voetbalpraat. “Nou, wat hij laat zien vind ik echt exceptioneel.” Marciano Vink wijst ook naar de transfersom die PSV betaalde, zo’n twaalf miljoen euro.

“Echt een koopje”, oordeelt de voormalig middenvelder over de transfersom. “Hij passeert tegenstanders heel makkelijk. Als je ziet hoeveel dribbels hij maakt, ook op high intensity. Zonder enige schroom of angst zoekt hij zijn tegenstanders op. Navas, zijn directe tegenstander tegen Sevilla, beleefde een slechte avond. Lang was zo dominant, ik heb echt genoten.”

Vink vindt bovendien dat Lang zeer veelzijdig is. De linksbuiten maakt regelmatig loopacties zonder bal, maar kan zelf ook iemand diep sturen, liet hij ook tegen Sevilla keer op keer zien. “Hij heeft ook fantastische steekballen. In de competitie zien we die ook af en toe. Een soort no-look balletje geeft hij dan. Ik ben echt aan het genieten. Dit soort spelers horen zeker in de selectie van het Nederlands elftal”, aldus een lyrische Marciano Vink.


Vorig artikelVerwachte opstelling PSV in Rotterdam: Saibari voor Tillman, Lozano nog altijd reserve
Volgend artikelOnbegrip vs realiteit | Is groep B daadwerkelijk al gespeeld? ‘Iedereen ging na PSV – Sevilla optimistisch naar huis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in