Home Nieuws Marciano Vink kritisch na aanstelling Ruud van Nistelrooij, ESPN analist wijst naar...

Marciano Vink kritisch na aanstelling Ruud van Nistelrooij, ESPN analist wijst naar Brands

4144
0

De algehele tendens onder de verschillende analisten en journalisten over de aanstelling van Ruud van Nistelrooij is erg positief te noemen.

Toch vallen er links en rechts wel wat kritische geluiden waar te nemen. Zo is Marciano Vink namens ESPN kritisch over de gang van zaken bij PSV. Vink heeft zo zijn twijfels want de ESPN-analist begrijpt niet hoe Ruud van Nistelrooij in een tijdsbestek van vier weken is omgepraat. Vink richt zijn pijlen ook op Marcel Brands.

Marcel Brands wist Van Nistelrooij na een eerdere afwijzing toch te verleiden voor opvolging van Roger Schmidt. Van Nistelrooij zelf zei daar woensdag al over dat niet alleen Marcel Brands hem op andere gedachten heeft gebracht maar ook Toon Gerbrands en John de Jong hebben daarin een rol gespeeld. “Wat Brands tegen hem gezegd heeft, vind ik best apart. Als iemand vier weken geleden heel resoluut zei dat hij nog even wilde wachten en hij is vier weken later de nieuwe trainer. Dat vind ik apart”, aldus Vink.

Daar blijft het niet bij wat Vink betreft want de voormalig middenvelder van Genua en PSV wijst ook naar de rol van Guus Hiddink in het geheel. Hiddink werd door PSV als klankbord naar voren geschoven, maar Vink had dat niet zo gecommuniceerd. “In het geval van Hiddink hadden ze daar geen naam aan hoeven geven. Houd het gewoon intern. Als er een keer gesproken moet worden, roert hij een keer in het kopje”, zegt hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

Marciano Vink denkt zelfs dat Hiddink helemaal niet nodig is om een soort klankbord functie te gaan vervullen op de Herdgang. “Fred Rutten is ook een man met veel ervaring, daar hoef je niet iemand boven te zetten. Laat die twee het lekker oplossen. Als het echt de spuigaten uitloopt, kan je altijd nog een klankbord gebruiken”, besluit Vink, die de rol van Hiddink wellicht iets groter maakt dan deze rol daadwerkelijk is. Ook Hiddink sprak deze week al soort gelijke woorden uit over zijn rol, die niet formeel en beperkt is.


Vorig artikelFC Twente – PSV: Optie in contract Michal Sadílek gelicht, PSV gaat wel voor verkoop
Volgend artikelBraziliaanse middenvelder Andreas Pereira in beeld voor terugkeer bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in