Home Nieuws Vink hard voor ‘ongeïnteresseerde’ Memphis: Wat hij kwam doen, weet ik echt...

Vink hard voor ‘ongeïnteresseerde’ Memphis: Wat hij kwam doen, weet ik echt niet’

2167
0

Erik ten Hag zou inmiddels contact hebben gezocht met Memphis Depay, meldt Sky Sports. United is op zoek naar aanvallende versterkingen maar moet ook op de uitgaven letten.

United zoekt een nieuwe spits na het vertrek van Cristiano Ronaldo en zou in Memphis een goedkoop alternatief zien. Erik ten Hag ziet een terugkeer van Memphis Depay op Old Trafford helemaal zitten, meldt Sky Sport over de aanvaller die in contact met de Engelse club zou staan.

Marciano Vink daarentegen denkt dat er nog heel veel moet veranderen alvorens Memphis Depay een gewilde speler gaat worden. Memphis Depay is nog ver verwijderd van zijn topvorm, luidt het oordeel na Nederland – Ecuador.

“Als je ziet hoeveel energie landen als de Verenigde Staten, Canada en Ecuador in een wedstrijd kunnen leggen, daar begint het wel bij”, zegt Vink bij WK Praat op ESPN. “Dat betekent dat vijf, zes spelers zich aanbieden op een bepaalde manier. Eentje diep, eentje in de bal, zodat je afspeelmogelijkheden krijgt en het positiespel dynamischer wordt. Dat is trainbaar. Als het in een te laag tempo gaat, is het voor een tegenstander heel makkelijk om kort te zitten.”

Vink gaat verder en richt de pijlen op Memphis Depay. “Nederland kreeg geen tijd en ruimte. Dat zag je helemaal aan Memphis. Wat hij in het veld kwam doen, dat weet ik echt niet. Hij speelde in een tempo. Daaraan zag je dus dat als je met te weinig energie een wedstrijd ingaat, je niet een speler van twee meter achter je kunt houden. Dit ging op zijn elfendertigst.”

Vink vindt dat er ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme meer verwacht mag worden van Memphis Depay. “Je kunt nog wel met een andere instelling invallen. Je weet bij voorbaat dat je er na 45 minuten in komt. Dan kan ik mij niet voorstellen dat je vijf keer de bal van je laat afpakken. Dat je slap bent en vertwijfeld naar de scheidsrechter kijkt van: help. Het zag er heel ongeïnteresseerd uit”, aldus een kritische analyse van Marciano Vink.


Vorig artikelSPORT: Manchester United twijfelt tussen Memphis Depay en Cody Gakpo
Volgend artikelGakpo is wereldklasse: ‘Management Gakpo praat na WK met Real, Bayern, Arsenal en United’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in