Marciano Vink geniet van indrukwekkend PSV: ‘Prachtige combinaties’

927
1

ESNP-analist Marciano Vink was na afloop van Sparta – PSV onder de indruk van de ploeg van Peter Bosz.

Vink gaf na afloop aan genoten te hebben van het dominante spel en combinatiespel van PSV. Na afloop kreeg Vink de vraag of er voor Sparta op enig moment wel een resultaat had ingezeten. Het antwoord was eenvoudig.

‘Nee, geen moment. Sparta is een elftal dat in deze competitie heel mooie dingen kan laten zien. Ze hebben een basis waaruit ze heel veel vertrouwen kunnen putten, maar dit soort clubs zijn een maat te groot als ze echt gaan voetballen. Dat kunnen ze dan niet tegenhouden, dat zie je in de tweede helft. En van PSV heb ik vandaag een paar prachtige combinaties gezien’, aldus Vink, die ook een paar uitblinkers aanwees.

‘Jerdy Schouten speelt als een koning. Joey Veerman was misschien iets minder opvallend, maar de combinatie tussen die twee loopt. Veerman heeft voor mij de potentie om in Oranje te spelen, het is nu aan de bondscoach’, aldus Vink, die uitsprak genoten te hebben van PSV.

‘Voorin hebben ze keuzes zat, dan is het wachten op een doelpunt. En dan die 0-2 van Johan Bakayoko. Mijn hemel, wat een doelpunt. Mooier kan je een bal niet raken. Hij moet nu nog belangrijker worden en dan een stap maken om zichzelf te meten met nog betere verdedigers. Bij de nationale ploeg doet hij het ook al goed.’

Vink was na afloop ook lovend over Nick Olij. De Sparta-doelman mag zich eindelijk gaan laten zien aan bondscoach Ronald Koeman. Er bestaat dan ook de kans dat Olij zal gaan spelen tegen Frankrijk en Griekenland.

‘Ja, waarom niet? Van alle keepers is hij op dit moment het beste in vorm, denk ik. Na de bekendmaking van de voorselectie zag je wel dat het hem iets deed, maar na tien minuten herpakte hij zich goed. Maar ik ben al geruime tijd fan van Olij, die een goed seizoen hebben gekeept. Ik vind hem ook wel een mannetje, ik hou er wel van als keepers uitstraling hebben’, zei Vink over de doelman, die na afloop minutenlang chagrijnig rond liep in de catacomben van Het Kasteel.

Vorig artikelPerez geniet elke wedstrijd van PSV maar baalt van punt tegen Sevilla: ‘PSV one-trick pony’
Volgend artikelSparta-doelman Olij flink geïrriteerd na kansloze nederlaag én vragen over spel en doelpunten PSV