Home Nieuws Marciano Vink geniet én vreest: Xavi Simons naar Benfica, Napoli of Dortmund?

Marciano Vink geniet én vreest: Xavi Simons naar Benfica, Napoli of Dortmund?

923
0

Feitelijk neemt Xavi Simons iedere week het voortouw. Met name de energie van de jonge aanvaller is een lust voor het oog.

De klasse druipt er vanaf bij de jonge middenvelder en dus groeit de vrees dat de jongeling na de zomer niet meer voor PSV zal spelen. Of Simons voor een grote club gaat kiezen valt nog te bezien, is Marciano Vink van mening maar de ESPN analist denkt wel dat de kans groot is dat Simons na dit seizoen eieren voor zijn geld zal kiezen.

Marciano Vink denkt dat de negentienjarige aanvallende middenvelder niet heel lang meer in Eindhoven blijft. “Ik dacht aan het begin echt: deze jongen rent zichzelf voorbij. Hij was overal en hij wilde zich met alles bemoeien. Hij voelde zich waarschijnlijk ook een beetje verantwoordelijk”, zegt Vink bij De Eretribune.

“Ik vind het knap dat hij met alle ogen op zich gericht toch zo goed presteert. En Simons houdt het nu al 28 competitiewedstrijden plus alle Europese duels vol. Natuurlijk heeft hij ook mindere momenten gehad, maar hij haalt zó’n hoog niveau. Hij straalt zoveel plezier uit en blijft maar gaan. Ik zei gekscherend tegen Kees Kwakman: kun je binnen één jaar de Eredivisie ontgroeid zijn?”

Vink wijst naar de keuzes die Simons gaat krijgen. Hoe staat hij tegenover een vervolgclub en wat zijn de wensen? “Simons bewijst vanaf het begin dat hij bepalend is bij PSV. Ik hoop dat hij na dit seizoen blijft. Als hij naar Chelsea gaat of terugkeert bij Paris Saint-Germain, dan weet je dat hij veel minder speeltijd gaat krijgen en dat zijn ontwikkeling daardoor stagneert. Dan kan hij beter naar een bescheiden Champions League-club, waar hij de man kan zijn en niet met 34 concurrerende spelers te maken heeft.”

Vink heeft een medestander in Gertjan Verbeek. “Je moet ook spelers om je heen hebben die je beter blijven maken. Als Simons nu al zo toonaangevend is, dan moet hij in elk geval weg bij PSV. Als je op negentienjarige leeftijd de beste speler bent, dan heeft hij een andere omgeving nodig om zich door te ontwikkelen. Helaas voor de Eredivisie en PSV. Of PSV moet betere spelers halen.”

“Zou een club als Benfica niet een volgende stap kunnen zijn?”, wijst Vink naar de club van Roger Schmidt, waarna ook Borussia Dortmund en Napoli worden genoemd. “Daar kan hij ook weer worden uitgedaagd. Kijk nu naar Noni Madueke, hij was een groot talent bij PSV en er werd gesproken over een groot verlies voor PSV, maar dan kiest hij voor Chelsea en het is niks”, klinkt het.


Vorig artikelPatrick van Aanholt over de gekozen tactiek tegen Excelsior, verdediger ontevreden over spel PSV
Volgend artikelPerez twijfelt over toekomst Luuk de Jong bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in