Home Nieuws Marcel Brands zoekt naar excuses

Marcel Brands zoekt naar excuses

13
0

Één van de eerste zaken die Toon Gerbrands bij PSV aanhaalde was de excuses cultuur. Onder leiding van Gerbrands mocht er onder geen beding gezicht worden naar excuses in een omgeving van een topsportcultuur. 

De nederlaag tegen Ajax riep veel vragen op. Het matte PSV was kansloos. Marcel Brands ziet oorzaken. “Hier vreesde ik voor toen we ons plaatsten voor Champions League-voetbal na de winterstop. Je bent blij en trots, maar ik dacht ook: dat gaat punten kosten in de competitie. Het zijn dus vijf verliespunten geworden”, zegt Brands in het Algemeen Dagblad.

Brands bekeek de data van de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Volgens de technisch manager was die wedstrijd ‘extreem’ zwaar. “Sommige jongens hebben bijna achttien kilometer gelopen. Daar herstel je wel van, maar fysiek en mentaal is niemand het gewend. Dat tikt écht aan. Ook de data uit de wedstrijd tegen Ajax zijn duidelijk: op een onderdeel als high speed runs, zeg maar het aantal sprints op de hoogste snelheid, zijn de scores een stuk lager dan anders. We willen graag zo veel mogelijk wedstrijden op de hoogste intensiteit, dus zullen we eraan moeten wennen”, aldus Brands.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here