Home Nieuws Marcel Brands ziet waar het beter moet en wijst naar uitwedstrijden: ‘Thuis...

Marcel Brands ziet waar het beter moet en wijst naar uitwedstrijden: ‘Thuis zijn we de sterkste ploeg van de Eredivisie’

725
0

Marcel Brands is sinds vorig jaar terug in functie bij PSV. De algemeen directeur stapte in in een seizoen wat op voorhand een rustig seizoen leek te worden.

Het liep allemaal anders. Het vertrek van John de Jong, de onrust in en rond de raad van commissarissen en de slechte reeks onder Ruud van Nistelrooij. Marcel Brands gaat hoe dan ook op voor zijn eerste prijs als algemeen directeur, los van de eerder veroverde Johan Cruijff Schaal.

Er speelde nog meer afgelopen seizoen in het eerste jaar van de terugkeer van Marcel Brands. Brands diende te helpen de club na alle hectiek van de corona-jaren weer op te bouwen. “De budgetten zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Niet zozeer de totale begroting (omzet: 93 miljoen in 2021-2022), wel het spelersbudget. Maar ook de afschrijvingen van spelers lag fors hoger. Op zich begrijpelijk, er zat een bepaalde ambitie achter. Alleen, we wisten wel: dit wordt een belangrijk jaar waarin je financieel orde op zaken moet stellen. De club draaide in coronajaar 2020-2021 ruim 23 miljoen verlies, het eigen vermogen kreeg een behoorlijke deuk. Plan was om dat binnen drie jaar terug op niveau te krijgen. Dat gaat nu iets sneller”, concludeerde Marcel Brands.

Marcel Brands heeft een duidelijk idee over waarom PSV dit seizoen niet optimaal presteert. Althans, waarom de landstitel niet veroverd kon worden. “Als je simpel analyseert, zit ons probleem alleen in uitduels. Thuis zijn we de sterkste ploeg van de Eredivisie. Dus kijk je naar: hoe kunnen we ons beter prepareren? Is er fysiek nog winst te behalen? In voeding? Qua samenstelling van de selectie?”, klinkt het.


Vorig artikelBeslissende Branco van den Boomen wint Coupe de France | Ook in bekertoernooi assistkoning
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV in de Kuip: Drommel enige wijziging | ‘Druk op Drommel toch behoorlijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in