Home Nieuws Marcel Brands zet in op terugkeer Fred Rutten als assistent van hoofdtrainer...

Marcel Brands zet in op terugkeer Fred Rutten als assistent van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij

3491
0

Marcel Brands heeft een concreet plan voor het hoofdtrainerschap van PSV. De aanstaande algemeen directeur ziet veel potentie in Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV 1.

De man die Fred Rutten 10 jaar geleden ontsloeg als trainer van PSV 1, zet nu ook in op de terugkeer van diezelfde Fred Rutten. Brands is net als Toon Gerbrands en John de Jong gecharmeerd van Ruud van Nistelrooij en dus gaat PSV nog een poging wagen om van Nistelrooij min of meer over te halen toch trainer van de eerste seelctie te worden.

Eerder liet de trainer van Jong PSV de PSV directie weten nog niet klaar te zijn de nieuwe hoofdtrainer van PSV 1 te worden. Nadat bekend werd dat Marcel Brands komend seizoen Toon Gerbrands opvolgt, zet de nieuwe aanstaande algemeen directeur nu alsnog vol in op Van Nistelrooij met de ervaren Fred Rutten naast zich in de technische staf.

Fred Rutten staat er binnen de PSV organisatie nog altijd goed op. De eerder ontslagen hoofdcoach heeft veel ervaring opgedaan na zijn periode in Eindhoven. Zo was Fred Rutten werkzaam bij Vitesse, Anderlecht en Feyenoord. Bij PSV was Rutten Hoofd Opleidingen, assistent van Guus Hiddink en in 2009 keerde hij terug bij PSV als hoofdtrainer waar hij later ontslagen werd door Marcel Brands. Brands concludeerde in maart 2012 dat Rutten onder te grote druk stond na een nederlaag bij NAC in Breda, met en busincident op de Herdgang tot gevolg.

Er moet nog wel veel gebeuren wil Ruud van Nistelrroij ja zeggen tegen het hoofdtrainerschap van PSV. De Geffenaar heeft zijn route voor de komende jaren uitgestippeld en daar past niet de functie van hoofdtrainer nog niet bij, gaf van Nistelrooij in december nog aan. PSV ziet dat dus duidelijk anders en wil de talentvolle trainer zichzelf gaan laten ontplooien als hoofdcoach van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here