Home Nieuws Marcel Brands zag Bakayoko even worstelen met PSG interesse: ‘Was wel even...

Marcel Brands zag Bakayoko even worstelen met PSG interesse: ‘Was wel even lastig voor hem’

228
0

De interesse vanuit Parijs voor Johan Bakayoko was meer dan serieus te noemen. Dat weet algemeen directeur Marcel Brands te bevestigen.

Brands is maar wat blij dat hij Johan Bakayoko uit handen van Paris Saint-Germain heeft kunnen houden. De negentienjarige buitenspeler stond afgelopen januari in de nadrukkelijke belangstelling van de miljoenenclub uit Parijs, die meteen plannen met Bakayoko hadden. Het was de insteek om Bakayoko meteen te verhuren aan een andere Ligue 1 club om hem zo te kunnen laten rijpen maar zo ver kwam het gelukkig niet, zag Brands.

Vlak voor het sluiten van de markt werd PSG concreet voor Bakayoko en meldde de club zich zowel bij PSV als bij het management van Bakayoko. Naar verluidt wilde de Franse kampioen vijftien miljoen euro betalen maar Brands ontkracht dit bedrag. “Voor Bakayoko konden we geen vijftien miljoen euro krijgen, maar wel tien”, zegt de openhartige directeur in het BNR-programma The Friday Move.

Voor Brands en PSV was het geen issue. De club wilde de Belg niet te laten gaan en staat nog altijd achter die keuze volgens Brands. “Dit past niet alleen in onze visie omdat hij nog vol in ontwikkeling is, maar ook omdat hij pas negentien jaar is, één geweldig jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gehad en zich nu in het eerste elftal ontwikkelt.”

“Het was niet het moment”, benadrukt Brands. “Het was wel even lastig voor hem. Het is niet zomaar een club, het is Paris Saint-Germain. Maar, inmiddels hebben wij zijn contract verlengd en ik denk dat dit een goede zaak is.” Bakayoko is inmiddels basisspeler en tekende recent meteen een sterk verbeterd contract. De technisch vaardige Belg ligt tot medio 2026 vast en komt ook in beeld bij de Rode Duivels.


Vorig artikelZo zagen we Phillip Cocu nog nooit | Cocu haalt stevig uit
Volgend artikel‘Ongelofelijk dat het lot van PSV vier jaar in handen van John de Jong lag’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in