Home Nieuws Marcel Brands verrast over aantal overtredingen op Lozano

Marcel Brands verrast over aantal overtredingen op Lozano

38
0

Marcel Brands ziet op afstand dat Hirving Lozano zich uitstekend weet te ontwikkelen bij PSV. Brands zegt dat Lozano een stuk rustiger is geworden ten opzichte van vorig jaar.

“Ik zit nu natuurlijk meer op afstand, maar ik kan zien dat hij al relaxter omgaat met alles dan vorig jaar”, aldus Brands tegenover het Algemeen Dagblad. “Omdat hij nu weet wat het is om in Nederland en in Europa te spelen. Vorig jaar zat er meer druk op bij hem. In de zin van: eerste jaar buitenland, er kwam een WK aan. Nu weet Lozano: ik ga er in de eredivisie altijd wel twintig maken.”


Lozano is een target op de Nederlandse velden, gezien het aantal aanslagen op zijn ledematen. Sinds zijn komst bij PSV ruim anderhalf jaar geleden zijn er al dertig spelers in de Eredivisie die een gele kaart hebben gekregen. Brands is verrast. “Dertig kaarten, ja? Ongelooflijk in zo’n korte tijd. Maar: eigenlijk ook wel goed verklaarbaar als je naar zijn speelstijl kijkt. Zonder ze te willen vergelijken, hoor, maar Lozano heeft wat Messi ook heeft: een zwaartepunt laag bij de grond, de bal doorgaans snel onder controle, heel explosief en wendbaar. Dan dwing je tegenstanders automatisch tot fouten.”


Facebook Comments