Home Nieuws Marcel Brands verheugd met florerende jeugdopleiding

Marcel Brands verheugd met florerende jeugdopleiding

49
0

PSV steekt steeds meer energie, tijd en vooral veel geld in de eigen opleiding. Dat begint zijn vruchten af te werpen. De Herdgang zal komende tijd ook een grondige renovatie ondergaan.

De club investeert dus miljoenen in de jeugdopleiding en dat doet Marcel Brands dan ook goed. De Volkskrant publiceerde deze week een artikel over het veranderende klimaat van koopclub naar opleidingclub.

Veel PSV fans vinden het leuk dat er meer eigen jeugd doorbreekt maar ook niet meer dan dat. De achterban wil vooral een winnend elftal zien ipv een elftal waar geforceerd eigen jeugdspelers wordt opgesteld zoals in Amsterdam vaak het geval is.

Brands daarover: “Bij Ajax zit opleiden echt in het dna. Zelf opgeleide spelers krijgen daar van het eigen publiek altijd het voordeel van de twijfel”, zegt Brands in de Volkskrant. “Bij PSV hoorde je als een jeugdspeler faalde: ‘Nou koop maar een nieuwe’. Maar hoe meer er doorbreken terwijl we goed draaien, hoe meer ook hier het vertrouwen in de eigen kweek groeit.”

“We blijven speuren naar versterkingen van buitenaf. Maar als je A zegt moet je ook B zeggen. Daarom is Cocu aangesteld in 2013 en blijven we hem ook in slechte fases het vertrouwen geven. Hij heeft oog voor de jeugd, laat ze meetrainen, geeft ze kansen, houdt ze gemotiveerd.”

Brands vindt dat het Nederlandse voetbal blij moet zijn dat de opleiding van PSV beter wordt. “80 procent van PSV onder 19 gaat het betaald voetbal halen, maar een veel kleiner percentage zal in ons eerste basisspeler worden. Het hele Nederlandse profvoetbal profiteert dus.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here