Home Nieuws Marcel Brands verdient credits voor technisch beleid

Marcel Brands verdient credits voor technisch beleid

16
0

Technisch directeur Marcel Brands is alweer 5 seizoenen in dienst bij PSV. Seizoenen met wisselende successen. Brands werd bij PSV aangesteld om de dure huishouding in het seizoen dat hij aantrad te saneren en op orde te brengen. Hoge salarissen moesten worden gekort en dure spelers worden geloosd. Brands werd ook aangesteld om de transferbalans op orde te brengen, waar de manager glansrijk in is geslaagd. Er moesten spelers met transferwaarde worden aangekocht om deze weer met winst te kunnen doorverkopen. Maar Brands werd vooral aangesteld om een winnend elftal te creëren. Ook daarin is de Brabander geslaagd, hoewel dit wel te lang heeft geduurd.

Marcel Brands heeft de afgelopen jaren vele kritieken te verduren gekregen en vaak ook terechte kritieken. De technische hoofdverantwoordelijke heeft er tenslotte lang over gedaan om PSV het kampioenschap te bezorgen. In een periode met een seizoenen lang op rij niet van kwaliteiten overlopend Ajax, presteerde PSV het om buiten de top 3 te eindigen en veelal negativiteit onder de achterban en fans te veroorzaken. Hoe anders liggen de zaken enkele seizoenen later. PSV staat er zowel sportief als financieel goed voor.
Marcel Brands heeft vele miljoenen deals tot een goed einde weten te brengen en de technisch manager heeft de spelersmarkt buiten Europa ook goed in kaart tegenwoordig. Het aantrekken van Pereiro is hier een voorbeeld van. Van een technisch manager van een Nederlandse topclub wordt verwacht dat hij ieder seizoen met een speler op de proppen komt waar niemand van heeft gehoord. Een speler die bij een buitenlandse topclub net buiten de boot valt, zoals Arias of Isimat.
Een voortreffelijke zet van Brands is zonder twijfel de transfer van Guardado naar PSV. Waar concurrent Ajax spelers als Ziemling en Poulsen haalde, wist Brands een buitenkansje te verzilveren met de komst van Guardado. De tijdelijke komst was al een surprise maar de definitieve komst mag ondertussen toch een meesterzet worden genoemd. Vooral de wijze waarop; Brands wist van de historie tussen PSV en Guardado en sloeg toe op het juiste moment.
Het is voor PSV fans een genoegen om te kunnen constateren dat de club groei wil bewerkstelligen met aankopen die een aanvulling zijn op de al aanwezige kwaliteiten. De concurrenten uit de Randstad denken het te kunnen doen met middelmatige spelers als Kramer en Botteghin, een afdankertje als Elia of een onbekende jeugdspeler van Wenger’s Arsenal. PSV straalt overduidelijk ambitie uit. Het investeert in goede kwalitatieve spelers en laat nu niet na fors te investeren in een ervaren verdediger als de Mexicaanse speler Moreno. Hiermee poetst Brands de onvoorstelbare blunder van de winterstop 2012-2013 uit, door geen nieuwe centrale verdediger te halen en Marcelo te laten staan. Het elftal van het laatste jaar Rutten en het jubileumjaar onder Dick Advocaat ontbeerde verdedigende klasse. Spelers als Marcelo en Derijck waren er debet aan dat de titel werd weggegeven. In die perioden faalde Brands opzichtig door niet te investeren in een ervaren centrale verdediger.
Met de komst van Moreno haalt Brands opnieuw een prima speler. De Mexicaan is een brok ervaring, tevens betaalbaar en een betrouwbare verdediger waarmee PSV een volgende stap naar stabilisatie en groei kan maken. Het huidige PSV miste een ervaren centrale verdediger.
Het PSV van Marcel Brands, Toon Gerbrands en Philip Cocu zit duidelijk in de lift en lijkt klaar voor een aantal goede seizoenen waarin een stabiele basis voor de toekomst gelegd kan worden.
De stabiele directie met technische man Marcel Brands voorop verdient hiervoor alle credits.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here