Home Nieuws Marcel Brands, ‘The Architect’, is zeer geliefd bij Everton

Marcel Brands, ‘The Architect’, is zeer geliefd bij Everton

1327
0

Soms worden mensen pas gemist als ze vertrokken zijn. Dat geldt ook voor Marcel Brands die alweer ruim anderhalf jaar geleden de PSV deur achter zich dicht trok.

In een speciale documentaire van het clubkanaal van Everton is Marcel Brands in de schijnwerpers gezet. De Brabander wordt door iedereen binnen Everton overladen met complimenten.


Het bestuur van de Engelse club is zeer te spreken over het werk van Brands en liet hem al na enkele maanden toe treden tot het dagelijkse clubbestuur. Ook Carlo Ancelotti, de in Europa hoog aangeschreven trainer, had al eerder van Brands gehoord maar maakte in december voor het eerst kennis met de technisch manager. Ancelotti had meteen een klik met Brands, zo vertelt hij in de docu.

‘Mijn eerste indruk was meteen goed, Marcel heeft veel kennis over voetbal en over spelers. Het is een genot om met hem te werken. We spreken elkaar elke dag en we werken elke dag samen om het team en de selectie beter te maken’, aldus de zeer ervaren trainer.

Brands wordt overal gewaardeerd en is ook bij de spelers geliefd. Spelers gaan voor de technische baas door het vuur omdat ze erg goed behandeld worden. ‘Hij wil alles weten over spelers, dat is goed. Iedereen kan de technische kwaliteiten van een spelers zien, maar niet iedereen kan het karakter van een speler inschatten. Het feit dat Marcel deze eigenschap heeft, is heel belangrijk voor de club’, zegt Ancelotti in de documentaire.


Facebook Comments