Home Nieuws Marcel Brands prijst Mexicaanse tandem Guardado en Moreno

Marcel Brands prijst Mexicaanse tandem Guardado en Moreno

17
0

Marcel Brands geniet in alle stilte van de successen van het elftal wat door hem is samengesteld en door toedoen van Philip Cocu een prima ontwikkeling doormaakt.

“Wij hebben een pad ingezet en we denken op de goede weg te zijn. We stralen rust uit, dat is denk ik heel belangrijk voor het beleid dat we voeren”, zegt hij tegen de NOS. De selectie telt een aantal ervaren krachten, als Hector Moreno, Andres Guardado en ook Luuk de Jong, waarover Brands niet genoeg kan benadrukken dat de keuzes met voorbedachte rade gemaakt zijn.
“Als je rendement wilt halen uit die jonge spelers dan hebben ze een hand nodig die ze kunnen vasthouden. En je hebt ook een aantal spelers nodig met het willen-winnen-temperament.”

In dat profiel passen Moreno en Guardado. “Dat zijn spelers die erg aanwezig zijn. Ze geven duidelijk signalen af, in de kleedkamer, op trainingen en ook de manier waarop ze wedstrijden benaderen”, stelt Brands, die weet dat verschillende spelers zich door hun prestaties in Europa in de kijker spelen. “Ja, in die fase zitten we natuurlijk wel. En we bereiden ons ook wel voor op die dingen. Maar we zullen in de winter geen sleutelspelers gaan verkopen, daar is ook geen financiële noodzaak voor.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here