Home Nieuws Marcel Brands over samenwerking met Cruzeiro, Ernest Faber in Brazilië op bezoek...

Marcel Brands over samenwerking met Cruzeiro, Ernest Faber in Brazilië op bezoek bij Ronaldo

1721
0

De afgelopen week aangekondigde samenwerking met de Braziliaanse topclub Cruzeiro werd vrijdag door PSV officieel wereldkundig gemaakt.

Voormalig topspits Ronaldo is sinds kort de grootaandeelhouder van die club. PSV heeft nu een officieel pact met zijn club gesloten. Ronaldo begon zijn loopbaan bij Cruzeiro, voordat hij in 1994 naar PSV vertrok. PSV en Cruzeiro gaan elkaar bijstaan op het gebied van scouting, onderwijs- en trainingsmethodiek. ‘Het opent nieuwe mogelijkheden die de komende maanden moeten worden uitgewerkt’, meldt de club op de officiële website van de club.

PSV is voornemens om de naamsbekendheid te vergroten en dus sloot de club recent ook al internationale samenwerkingsverbanden met het Mexicaanse Chivas Guadalajara en Amerikaanse Austin FC af. Brands licht het toe op de clubsite en is maar wat blij met de gesloten overeenkomsten. ‘Door strategische samenwerkingen aan te gaan met voetbalclubs uit andere continenten denken we onze concurrentiepositie in de wereld van het internationale voetbal te kunnen versterken’, zegt Brands.

‘De samenwerking met een van de grootste clubs in Brazilië zal een beter inzicht geven in de voetbalpiramide in Zuid-Amerika, een regio waarmee PSV zich van oudsher sterk verbonden heeft gevoeld. Door kennis en expertise te delen, groeit onze impact op het internationale voetballandschap’, vindt Brands over de deal met de club van Ronaldo.

PSV en Cruzeiro starten de komende jaren projecten in de vorm van uitwisselingsprogramma’s tussen coaches, trainers en eventueel jeugdteams en spelers. Ernest Faber was afgelopen week in Brazilië op bezoek bij de club van Ronaldo om de samenwerkingsovereenkomst te bekrachtigen, zo laat de foto van het Eindhovens Dagblad via Twitter zien.


Vorig artikelAnalisten furieus en begrijpen kritiek op Luuk de Jong niet: ‘Kotsbeu van die mensen’
Volgend artikelUitgesproken Joey Veerman reageert op missen WK in Qatar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in