Home Nieuws Marcel Brands over ‘leegloop’: ‘We bereiden ons goed voor’

Marcel Brands over ‘leegloop’: ‘We bereiden ons goed voor’

34
0

Afgelopen zomer verdwenen er in een kort tijdsbestek 4 basisspelers uit Eindhoven. Het deed de selectie goed is achteraf gebleken. Een nieuwe hiërarchie ontstond waarna de resultaten goed tot zeer goed werden.

Het huidige nieuwe transferwindow is vooralsnog erg rustig. Marcel Brands verwacht deze winterse transferperiode weinig activiteit meer. Komende zomer kan dat wel eens heel anders gaan, weet ook Brands.


Voor spelers als Luuk de Jong, Jürgen Locadia, Steven Bergwijn, Jeroen Zoet, Gastón Pereiro, Santiago Arias, Hirving Lozano en Marco van Ginkel bestaat belangstelling of komen gezien hun contractsituatie in aanmerking voor een transfer. ‘Ja, het zou kunnen dat het gebeurt, de namen die je noemt, heb ik natuurlijk ook in mijn hoofd zitten,’zo zegt hij tegenover Voetbal International.

‘We houden er wel rekening mee dat een aantal jongens vertrekt, maar het is moeilijk in te schatten. Voor dit seizoen hadden we bijvoorbeeld ook verwacht dat Santiago Arias zou vertrekken, maar uiteindelijk is hij toch gebleven met het oog op een goed WK straks. We weten het dus nooit helemaal zeker, maar we denken wel dat er een aantal jongens een keer een stap wil zetten in een grotere competitie. Maar wij bereiden ons wel goed voor op dit soort dingen. Vijf of zes spelers ineens is wel erg veel, aan de andere kant is er ook een aantal jongens vertrokken en niet de minsten. Dat hebben we ook goed weten op te vangen.’