Home Nieuws Marcel Brands open over onwaarschijnlijke biedingen Chelsea: ‘Dan komt er een bod...

Marcel Brands open over onwaarschijnlijke biedingen Chelsea: ‘Dan komt er een bod van 25, 28, 32 en 35’

7560
0

Een homegrown player is veel waard in het Engelse voetbal. Dat ondervond PSV aan het begin van de maand januari toen Chelsea begon te bieden op Noni Madueke.

PSV hield ondanks de vertrekwens van de familie Madueke geen rekening met een winterse transfer van het Engelse talent. In tegenstelling tot het geplande afscheid van Cody Gakpo was een winters vertrek van Madueke aanvankelijk niet aan de orde op de burelen van het Philips Stadion. ‘De transfer van Noni zagen we niet aankomen’, zegt Brands over de steeds heviger wordende interesse vanuit Londen.

‘Ik heb letterlijk tegen zijn vader gezegd; niet deze winter, want zijn waarde is nu niet zodanig dat we een transfer willen doen. Maar dan komt er een bod van 25, 28, 32 en 35 miljoen. Dan kom het in de buurt van de veertig miljoen’, zegt Brands over de speler die PSV op zijn vroegst pas eigenlijk aanstaande zomer wilde verkopen.

De vasthoudendheid van Chelsea in combinatie met de flink oplopende biedingen deden de directie en de Raad van Commissarissen van PSV van gedachten veranderen. ‘Toen hebben we ons intern afgevraagd of je het nu nog moest tegenhouden. Het is Chelsea en de jongen wil dolgraag terug naar Engeland gezien zijn persoonlijk situatie’, aldus Brands, die uiteindelijk groen licht gaf voor de verhuizing van Madueke en nu met een trots gevoel terug kijkt op de periode van Madueke in Eindhoven.


Vorig artikelÉrick Gutiérrez blijft vasthouden aan ‘grootste wens’: ‘Het is tijd dat PSV kampioen wordt’
Volgend artikelMatchfocus | Feyenoord – PSV | Nieuwkomers van Aanholt en Hazard zijn klaar om te spelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in