Home Nieuws Marcel Brands: ‘Kritiek doet best pijn’

Marcel Brands: ‘Kritiek doet best pijn’

16
0

Marcel Brands staat bekend als koele zakelijke directeur, die op een warme en toegankelijke wijze spelers en trainers aan zich kan binden en daarmee voor PSV weet te winnen. Brands legt in het PSV magazine uit dat het ontslag van Rutten hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Ook laat Brands los dat de kritiek die hij kreeg hem niet ongemoeid heeft gelaten gedurende de 7 magere Eindhovense jaren.

Het ontslag van Fred Rutten als trainer van PSV in 2012 was één van de lastigste beslissingen voor Marcel Brands. Dat vertelt de technisch manager van de Eindhovenaren in het PSV Magazine. Rutten werd opgevolgd door Phillip Cocu. “Vanuit menselijk oogpunt vond ik zijn ontslag ontzettend moeilijk. Ik heb Fred als trainer en mens heel hoog zitten en vond het een heel, heel moeilijke beslissing. Ik heb het ook echt lang tegengehouden, maar uiteindelijk kwamen we in een cyclus terecht waarin het voor Fred bijna onmenselijk werd hem te laten zitten. Er was zo veel weerstand van supporters, van mensen binnen de club.”Brands wist, na zeven seizoenen zonder titel, wat kritiek met een mens kan doen. “Dat doet best pijn, maar dat kan je wel handelen. Ik kon dat en ook Fred kon dat, maar je gezin en je familie op een gegeven moment niet meer. Daar is het echt erg voor. Dat wil je die mensen niet aandoen. Fred is een vakman, daar blijf ik bij. Het is moeilijk te verklaren waarom het niet werkte.”
Wat het ontslag van Fred Rutten aangaat en de kritiek die Rutten ten deel viel, spreekt Brands zichzelf wel enigszins tegen. De TD vond dat Rutten goed met de kritiek om kon gaan maar zegt er wel bij dat het voor Rutten ‘onmenselijk werd hem te laten zitten’, en dus ontslag hem ten deel viel.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here