Home Nieuws Marcel Brands is en blijft enthousiast over John de Jong: ‘Goede keuze...

Marcel Brands is en blijft enthousiast over John de Jong: ‘Goede keuze van PSV’

482
0

Voetbaldirecteur Marcel Brands, oftewel director of football Marcel Brands, geniet in Engeland van de Premier League maar kijkt ook nog geregeld in de achteruitkijkspiegel.

Marcel Brands volgt PSV namelijk nog op de voet en zag vanuit Liverpool hoe het een moeizaam seizoen voor de club werd.


De technische man van Everton staat voor de volle honderd procent achter de keuze van de club voor John de Jong. Brands vindt dat de club een goede keuze heeft gemaakt met de aanstelling van John de Jong als zijn opvolger. Dat zegt de Brabander in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Brands trad in Eindhoven wel veel meer op de voorgrond dan zijn opvolger dat doet. John de Jong opereert in de luwte en John de Jong opereert ook graag in de luwte, zoals hij eerder zelf uit wist te spreken. John de Jong is simpelweg nog niet het uithangbord zoals Marcel Brands dat voor PSV was.

Dat weet en beseft de ervaren Everton bestuurder maar al te goed, al zal dat nooit zo onomwonden worden uitgesproken. Feit is wel dat Brands zich bewust niet al te regelmatig over PSV heeft uitgesproken afgelopen twee jaar omdat hij John de Jong niet wilde belemmeren en/of voor de voeten wilde lopen.

Over de Jong is Brands zeker te spreken. “Een goede keuze denk ik, omdat PSV toen niet in de situatie moest komen dat er ook nog eens een technisch directeur zou komen die de club niet goed kende. Na mijn vertrek hebben Toon Gerbrands en John veel voor hun kiezen gehad, vooral omdat Phillip Cocu onverwacht vertrok. Ook het hoofd opleidingen ging weg en daarmee verdween veel houvast. Mark van Bommel werd vervroegd doorgeschoven, dat moet niet vergeten worden”, aldus Marcel Brands over de keuzes van PSV.


Facebook Comments Box