Home Nieuws Marcel Brands is doelman Dmitrović dankbaar | Verdiend Sevilla-doelman bij terugkeer in...

Marcel Brands is doelman Dmitrović dankbaar | Verdiend Sevilla-doelman bij terugkeer in Philips Stadion warm applaus?

3065
0

Dinsdagavond speelt PSV tegen Sevilla en als vanzelf zullen de gedachten terug gaan naar de laatste wedstrijdminuten van de vorige editie van PSV – Sevilla.

Het verhaal van die avond en die wedstrijd is bekend. De Limburgse Dylano K. zorgde voor verbazing nadat hij Sevilla-keeper Marko Dmitrovic aanviel. Algemeen directeur Marcel Brands bevestigt dat PSV nu een hoop maatregelen heeft getroffen. Het incident ging destijds de wereld over maar PSV blijkt achteraf toch mild te zijn gestraft te zijn geweest.

“We hebben wel wat zaken aangescherpt”, vertelt Brands tegenover De Telegraaf. “Als een individu kwaad wil is het natuurlijk altijd lastig voorkomen. Alleen als je nu onze wedstrijden ziet, dan zie je dat we extra beveiliging hebben, ook op het veld. We hebben met name ook gekeken hoe we bepaalde tribunedelen beter in de gaten kunnen houden en de posities van stewards aangepast.”

Brands kijkt nog even terug naar de afhandeling van het incident, waar hij Sevilla en Dmitrovic nog altijd voor wil bedanken. “We hebben vorig jaar in een brief direct onze excuses gemaakt tegenover Dmitrovic en Sevilla. De doelman heeft zich heel professioneel opgesteld door de wedstrijd uit te willen spelen. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor. Dat had ook anders gekund en dan waren de gevolgen van het incident waarschijnlijk nog veel groter geweest.”

Dylano K. werd uiteindelijk veroordeeld en kreeg een boete plus een stadionverbod tot 2063. “Hij voldoet tot nu toe aan de betalingsplicht van zijn boete.” De UEFA toonde gelukkig ook begrip voor PSV, laat Marcel Brands weten.

“De UEFA Security Delegate heeft het hele traject met ons doorlopen voor de wedstrijd. De UEFA weet ook dat een incident altijd kan plaatsvinden, maar de mate waarin je je hebt voorbereid wordt meegenomen in de strafmaat”, aldus algemeen directeur Marcel Brands, die de zichzelf destijds professioneel gedragende doelman Dmitrović nog altijd dankbaar is.

Het had heel anders kunnen aflopen als de aangevallen doelman had geweigerd verder te spelen. In de rug worden aangevallen op een voetbalveld is voor niemand een normale gebeurtenis dus de vraag is dan ook of de doelman vanavond middels een warm applaus ontvangen kan worden in het Philips Stadion.


Vorig artikelSevilla met Rakatic, Ramos én ‘professional’ Dmitrović tegen PSV
Volgend artikelEnorm triest nieuws: seizoen voor toptalent van PSV door knieblessure nu al voorbij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in