Home Nieuws Marcel Brands hoog op lijst FourFourTwo

Marcel Brands hoog op lijst FourFourTwo

14
0

Het voetbalmagazine Four Four Two heeft niets dan lof voor de technisch directeur van PSV. Marcel Brands heeft internationaal ook naam en faam gemaakt, stelt het magazine.

Het magazine ziet Marcel Brands als één van de beste technisch directeuren in de voetballerij. Op het lijstje van FFT scoort alleen Ralf Ragnick van RB Leipzig hoger.
‘Overal waar hij kwam, bracht hij succes. In Waalwijk haalde hij Martin Jol in huis als trainer en maakte hij van het bescheiden RKC een middenmoter in de Eredivisie’, schrijft FourFourTwo. ‘Bij AZ kocht hij talenten als Sergio Romero, Ragnar Klavan en Mousa Dembélé op jonge leeftijd. AZ werd kampioen in 2009.’
In 2010 werd Brands door PSV aangesteld als technisch directeur. ‘PSV kocht eerst vooral bekende namen uit de Eredivisie en slaagde er niet in om de titel af te pakken van Ajax. Maar de koers is de laatste jaren gewijzigd. Brands en Phillip Cocu stelden een jonge, hongerige selectie samen die in 2015 de eerste titel in zeven jaar pakte. De opbrengsten van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay werden daarna slim geïnvesteerd.’
Het hongerige, waaraan het magazine refereert, lijkt er dit seizoen wel vanaf getuige het matige seizoen wat de PSV selectie doormaakt. Al kan de stand van de ranglijst over enkele maanden zomaar weer anders zijn, wees vorig seizoen ook uit.
De Rood Witten van Cocu en Brands waren dit seizoen in de bekerwedstrijden ook nauwelijks vooruit te branden getuige de lakse houding van het elftal op Spangen eind 2016. Desalniettemin verricht Marcel Brands uitmuntend werk voor PSV en heeft vanaf 2010 een uiterst positieve transferbalans weten te creëren. Iets wat bij het aantreden van de TD ook een belangrijke doelstelling was.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here