Home Nieuws Manchester, Moskou en Wolfsburg

Manchester, Moskou en Wolfsburg

10
0

Groep B van de UEFA Champions League brengt PSV naar Manchester voor een treffen met United en Depay, naar Moskou voor een treffen met CSKA Moskou en naar Wolfsburg voor een treffen met VFL Wolfsburg.

Op voorhand is groep B een uitermate leuke poule waar de niveauverschillen niet bijzonder uiteenlopen zoals in andere poules wel het geval is. De ware kracht van United is nog niet vast te stellen; Wolfsburg raakt zijn sterkhouder De Bruyne kwijt maar geldt als jaren als stabiele topploeg in Duitsland. CSKA Moskou is de stille kracht van poule B en geldt als onvoorspelbare maar zeker sterke tegenstander. De club staat in de Russische competitie op dit moment bovenaan met achttien punten uit 6 wedstrijden.
Groepen B en H, met Valencia, Lyon en Zenit, gelden op papier als ‘minst’ aansprekende groep qua aansprekende clubs uit de grote voetballanden. Peter Schmeichel, voormalig United doelman, kon diverse keren zijn glimlach over het resultaat van de loting voor zijn favoriete United niet onderdrukken. Schmeichel gaf nog het diplomatieke antwoord dat iedere tegenstander zwaar is voor United maar beseft meteen dat zijn club best geloot heeft en het veel zwaarder had kunnen treffen.
Maar ook voor PSV geldt dat het een poule met mogelijkheden betreft met kansen op een vervolg na de poulefase. Groep D met Juventus, City, Sevilla en Monchengladbach geldt als de meest aansprekende maar ook zwaarste poule.

Later meer.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here